• يکشنبه ١٨ خرداد ١٣٩٩-١٧:٢١
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٧٩٥٦
در صحن شورای شهر صورت گرفت

تصویب طرح الزام شهرداری به ثبت ملی میراث طبیعی توچال تهران

اعضای شورای شهر تهران،طی طرحی شهرداری تهران را ملزم به پیگیری ثبت ملی میراث طبیعی توچال تهران کردند.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، در جریان دویست و هجدهمین جلسه شورا، طرح "الزام شهرداری تهران به پیگیری ثبت ملی میراث طبیعی توچال تهران" در دستور کار قرار گرفت.

در ابتدای بررسی این طرح، زهرا صدراعظم نوری در توضیح این طرح گفت: با استناد به وظایف قانونی مندرج در بندهای دوم و ششم ماده 80 قانون، تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهر بررسی و شناخت کمبودها و نیازهای محیط زیستی، فرهنگی و اجتماعی شهر و تهیه طرح‌ها و پیشنهادات اصلاحی و راه‌ حل‌های کاربردی توسط شورای شهر تهران، از جمله وظایف شورای شهر است.

وی ادامه داد: با استناد به ماده دوم قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و با عنایت به ماده 49 و 60 مصوبه برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران، توجه به اهمیت حفظ ماهیت و ویژگی‌های طبیعی ارتفاعات توچال جنوبی به عنوان میراث طبیعی شهر تهران ضروری است.

نوری تصریح کرد: در همین راستا، شهرداری تهران موظف است به منظور حفاظت و ثبت ملی میراث طبیعی محدوده ارتفاعات توچال، با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، با همکاری سایر سازمان ها و نهادهای ذیربط نسبت به انجام مطالعه، مستندسازی، تهیه مدارک فنی و جغرافیایی لازم برای محدوده پیشنهادی و ثبت ملی و حفاظت از میراث طبیعی توچال اقدام نموده، و ظرف مدت حداکثر شش ماه نتایج را به شورای شهر ارائه نماید.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: دراین راستا شهرداری تهران مکلف است، نسبت به برنامه‌ریزی، شناسایی و پیگیری ثبت تمامی ذخایر طبیعی و ارتفاعات بکر اطراف تهران، به منظور حفاظت و بهره ‌وری پایدار، از میراث طبیعی تهران را با همکاری سایر سازمان ها و دستگاه‌های مربوطه، طی برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران، در دستور کار قرار دهد، و اقدام قانونی لازم در این زمینه را انجام، و گزارش آن را هر شش ماه یک بار به شورای شهر ارائه نماید.

در ادامه، اعضای شورای شهر تهران به کلیات طرح الزام شهرداری تهران به ثبت ملی میراث طبیعی توچال رأی مثبت دادند.

تهران در کنار کوه چند هزارمتری

در ادامه جلسه، احمد مسجدجامعی ضمن تشکر از کمیسیون های شورا برای کمک به تصویب طرح توچال، به ارائه پیشنهاد خود پرداخت، و گفت: درباره تبصره جدید پیشنهادی دارم . در این طرح نوشته شده شهرداری تهران مکلف است، نسبت به برنامه ریزی و شناسایی و پی گیری ثبت تمامی ذخایر طبیعی و ارتفاعات بکر اطراف تهران اقدام کند. این واژه بکر کار را مشکل می کند. تعریف بکر در این سند چیست؟ این را به نظرم حذف کنیم.

وی افزود: زمانی که بحث توچال مطرح شد، گفتیم عموم کریدورهای هوایی تهران از توچال است. ما هفت تا رود دره داریم، که سرمنشاء آنها توچال است. بعد گفتیم، آنجا یک زیستگاه طبیعی است، و اشاره کردیم که این زیستگاه چه ویژگی هایی دارد. همچنین به زیستگاه جانوری آن پرداختیم و درباره ویژگی هایی آن صحبت شد.

عضو شورای شهر تهران ویژگی‌های اقلیمی تهران را مورد اشاره قرار داد، و گفت: شهر تهران از معدود شهرهای جهان است، که کنار کوه چند هزارمتری قرار گرفته، و این به لحاظ زیبایی شناسی طبیعی هم مهم است.

از شبه قاره هند برای زیارت بی‌بی‌شهربانو

مسجدجامعی در ادامه گفت: دوستان پیشنهاد دادند که در ری هم ارتفاعاتی مثل کوه بی بی شهر بانو داریم، که البته به جهت مزار منسوب به  بی بی شهربانو قداستی دارد.

وی به ویژگی‌ خاص مزار بی‌ بی ‌شهربانو اشاره کرد، و گفت: از شبه قاره هند که ارادت ویژه ای به این بانو دارند، به ایران می آیند و یکسره به زیارتش می روند، بر می گردند و آنجا نذوراتی ادا می کنند.

وی ادامه داد: بر اساس آن، این بند اضافه شد که تهران ذخایر طبیعی و ارتفاعات دیگری هم بجز توچال دارد. ولی وقتی پای واژه بکر به میان می آید، برنامه ریزی را مشکل می کند.

مسجدجامعی در پایان پیشنهاد خود را ارائه داد، و گفت: بیان همان ارتفاعات اطراف تهران موضوع را مشخص می‌کند. شمال، توچال است، و جنوبش هم بی بی شهربانوست، و روشن است که چه می گوییم.

11-218

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: