• چهارشنبه ٢٤ مهر ١٣٩٨-١٣:٢٠
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٦٢٨١
سالاری در گفت و گو با برنا مطرح کرد:

ضرورت الزام شهرداری و مالکین ساختمان ها به اصلاح پیاده‌راه ها

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: به دنبال راهی هستیم تا شهرداری و مالکین ساختمان‌ها را مکلف به اصلاح پیاده‌راه ها کنیم تا بدین ترتیب معابر، مناسب سازی شود.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورا یاسلامی شهر تهران و به نقل از برنا، محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به لزوم مناسب‌سازی فضاهای شهری گفت: مناسب سازی معابر یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه شهرسازی و معماری است که متاسفانه در سطح شهر تهران وضعیت مناسبی ندارد. بخشی از کارهایی که در گذشته انجام شده مشکلاتی دارد که باید رفع شود.

 

او با بیان اینکه عرصه‌های عمومی و فضاهای شهری شامل معابر، میادین و بوستان‌ها و پیاده‌راه هاست، اظهار کرد: بخشی از فضاهای عمومی در مالکیت شهرداری است و مناسب‌سازی توسط شهرداری و پیمانکاران طرف قرارداد شهرداری انجام می‌شود که از آن جمله می‌توان به مناسب سازی بوستان‌ها و میادین و سایر عرصه های عمومی اشاره کرد اما بیشترین مشکلات ما به پیاده‌راه های شبکه معابر شهر تهران که خیلی گسترده است، باز می‌گردد که مناسب سازی آن ها بر عهده مالکین ساختمان های شهر و مدیریت آن بر عهده شهرداری است.

سالاری معتقد است: شهرداری نباید هزینه‌ای برای تامین مصالح  پرداخت و در اجرای پیاده راه و شبکه معابر شهری دخالتی کند و فقط با وظیفه نظارتی در فرایند صدور پروانه و اعطای گواهی ساختمانی، باید معابر شهری مناسب سازی شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بر اساس مصوبه شورای شهر، شهرداری تهران ملزم به تشکیل ستاد مناسب‌سازی شهر تهران بوده که اکنون این ستاد در شورای پنجم  فعال شده و  اعتبارات این حوزه حدود 300 درصد اضافه شده است. از سوی دیگر پیش‌بینی‌هایی برای بهسازی‌های محیطی در محدوده بافت‌های فرسوده در برنامه پنج ساله صورت گرفته و در این رابطه نیز شهرداری تهران آئین‌نامه‌ و دستورالعمل های اجرایی دقیق تدوین کرده است.

او با اشاره به برخی راهکارها اظهار کرد: شهرداری تهران باید در فرایند صدور پروانه به کدهای ارتفاعی پیاده راه و کف حیاط ساختمان ها توجه کند و در فرآیند صدور پایان کار از طریق عوامل شهرداری و ناظر، مالک را الزام کند تا به نوع مصالح و کدهای ارتفاعی توجه کرده و اگر کسی این کار را نکرد می‌توان گواهی پایان کار یا عدم خلاف صادر نکند یا مانع از ادامه کار شد که به لحاظ قانونی امکان‌پذیر است. این کار را شروع کرده‌ایم و امیدوارم در یک‌سال آینده موضوع مناسب سازی پیاده را ه ها به جنبش همگانی تبدیل شود.

به گفته عضو شورای اسلامی شهر تهران برخی مصالحی که در پیاده‌راه ها به کار می‌رود تناسبی با فضاهای عمومی ندارد و در اثر بارندگی و برف امکان آسیب رسانی به جامعه شهری دارند.

سالاری اضافه  کرد: سیما و منظر شهری فقط شامل نماها نمی‌شود بلکه کف خیابان بخشی از سیما و منظر شهری هستند. بایستی در مصالحی که استفاده می‌شود هماهنگی وجود داشته باشد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تغییر پیاده‌روها با ایجاد ساختمان‌های جدید زمان بر است، گفت: ساختمانی در خیابانی ساخته می‌شود اما چون بقیه شکل گرفته‌اند و نابهنجار هستند اصلاح همه معابر زمان‌بر است. به‌دنبال راهی هستیم تا مالکین ساختمان‌ها  و شهرداری ها را مکلف به اصلاح پیاده‌رو کنیم. اگر این کار صورت نگیرد باید شهرداری به تنهایی دست به کار شود که هزینه قابل توجهی دارد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: