• سه شنبه ١٦ اسفند ١٤٠١-١٩:٣٢
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٦٢٩١
با رای شورا صورت گرفت؛۱۴_۱۳۴

تصویب اعتبار ۳۷۶ هزار میلیاردی برای اجرای برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران

در جریان بررسی شاخص‌ها، منابع و مصارف و نگاشت نهادی احکام برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران، اعضای شورای شهر با اختصاص ۳۷۶ هزار میلیارد تومان برای اجرای این برنامه موافقت کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران؛ میثم مظفر در یکصد و سی و چهارمین جلسه شورای ششم و در جریان بررسی شاخص‌ها، منابع و مصارف و نگاشت نهادی احکام برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران بیان کرد: به عنوان مثال برای حکم شماره 2 که مربوط به تکمیل، توسعه و بهره برداری کامل از خطوط یک تا 7 سامانه مترو بوده 4 شاخص تعیین شده است، در بخش شاخص آمده 245 کیلومتر طول خطوط مترو موجود سال 1400 است، که در 1401 به 278 کیلومتر در 1402 به 286 کیلومتر، در سال 1403 به 305 کیلومتر و در سال 1404 به 334 کیلومتر افزایش پیدا کند. 

وی تصریح کرد: در ردیف بعدی منابع مورد نیاز حکم قید شده است این منابع به صورت تفکیکی برای هر حکم آمده که چه میزان از بودجه عمومی شهر تهران باید به این حکم اختصاص پیدا کند، چه میزان در سازمان ها و شرکت های تابعه و چه میزان توسط دولت باید تامین شود که محاسبه دقیقی انجام شده است در این زمینه و همچنین مشخص شده که چه مقدار سهم بخش خصوصی در اجرای این حکم است، در بخش بعدی متولی حکم یا تبصره مشخص شده که اسم معاونت مربوطه به عنوان متولی اصلی این حکم در شهرداری قید شده است، در ستون نگاشت نهادی نهادها، مراکز و سازمان های مشارکت کننده آمده است و در ستون آخر بازه گزارش دهی به شوراست که تعیین شده هرماه یک بار پیشرفت حکم با شاخص های مشخص شده ارائه شود. 

رئیس کمیته بودجه ادامه داد: در شاخص های موضوع ایستگاه های خطوط مترو آمده است که باید تعداد ایستگاه ها از 142 ایستگاه وضع موجود به 198 ایستگاه در خط یک تا 7 افزایش پیدا کند، در شاخص های سهم مترو از کل سفرهای درون شهری ذکر شده که در حال حاضر 7درصد از شهروندان سفرهای درون شهری خود را با مترو انجام می دهند که باید به 14درصد تا پایان برنامه افزایش پیدا کند، در شاخصی دیگر در حوزه مترو آمده میانگین روزانه مسافران مترو در وضع موجود یک میلیون و چهارصد هزار نفر است که تا پایان برنامه چهارساله باید به دو میلیون و نهصد هزار نفر برسد.

وی افزود: در حکم 36 در حوزه خدمات شهری و محیط زیست مربوط به آلودگی هوا آمده ایجاد سیاست های حمایتی تشویقی جهت توسعه وسایل نقلیه پاک و اعطای کمک های فنی و اعتباری به سرمایه گذاران این حوزه در یک شاخص نوسازی ناوگان تاکسیرانی آمده که 25هزار تاکسی ون باید تا پایان برنامه نوسازی شود که همکاران ما در کمیسیون تخصصی به تفکیک سال تقسیم بندی کرده اند به عنوان مثال 8 هزار نوسازی در سال 1402 باید انجام شود.

مظفر ادامه داد: همکاران این حکم وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصاد و دارایی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت و بخش خصوصی هستند، هر شش ماه یکبار نیز باید گزارش اقدامات به صحن شورا ارائه شود و همچنین 40هزار تاکسی سواری نوسازی و 300هزار جایگزینی موتور برقی با کاربراتوری باید تا پایان برنامه انجام شود.

وی با اشاره به حکم 60 برنامه چهارم تحول و پيشرفت شهر تهران در حوزه ایمنی تشریح کرد: پیشگیری از خطر آتش سوزی و سایر حوادث مرتبط با وظایف سازمان آتش نشانی با اولویت پایش مستمر ایمنی آتش سوزی اماکن عمومی و ابنیه موجود و اعمال ضوابط و مقررات برای پروژه های در حال ساخت با 3 شاخص برای این حکم آمده است.

 عضو شورای شهر تهران، در تشریح این سنجش سه شاخص عنوان کرد: این سه شاخص حسب پیگیری های انجام شده از سوی کمیته و شهرداری و اطلاق پیشنهاد رییس شورا مقرر شد تا اعداد آن در خصوص 129 ساختمان اصلاح شود و در سال 1401 که 129ساختمان برسد این شاخص کمتر شود ضمن آنکه هم اکنون 10 ساختمان کم شده و تلاش داریم تا عدد این ساختمان ها را تا پایان 1402 به صفر برسانیم.

در ادامه رئیس کمیته بودجه در تکمیل این گزارش ادامه داد: یکی از احکام حوزه بافت فرسوده حکم 72 است که طبق این حکم باید 10 درصد از پلاک های فرسوده شهر تهران از طریق اهدا مشوق های حمایتی شهرسازی، تسهیلات بانکی کم بهره، تسهیل گری و اجرای پروژه های محرک توسعه با همکاری دولت و سایر نهادها و سازمان های ذیربط تا پایان برنامه نوسازی شود. 

مظفر یادآور شد: برش سالانه این حکم به این صورت است که در سال 1401 باید 1/8 درصد انجام شده در سال 1402 به 3درصد برسد و در سال 1403 نیز 3 درصد دیگر و در سال 1404، 4درصد مازاد اجرایی شود که در پایان برنامه 11/8 درصد پیش بینی شده است، نگاشت نهادی آن نیز وزارت کشور، وزارت مسکن، بانک مرکزی، ستاد بازآفرینی شهر تهران، وزارت اقتصاد و دارایی قید شده است.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران نیز در توضیحی اظهار داشت: دو موضوع در این خصوص مورد سوال است نخست اینکه در خصوص نحوه محاسبه منابع برنامه است که باید روشن شود با چه شاخص ها و ضرایبی انجام شده و دوم اینکه باید نگاشت نهادی از جمله احکام و برنامه هایی که غیر از مدیریت شهری باید همکاری می‌کردند که نکردند که این دو مورد عمده عدم موفقیت در برنامه های گذشته بوده است.

وی گفت: در برنامه‌ها ارقام نجومی پیش‌بینی کردند اما نتوانستند آن را محقق کنند، همچنین باید برای اجرایی شدن یک برنامه سایر سازمان‌ها و نهادها هم همکاری کرده و به میدان بیایند که نتیجه بدهد که این اتفاق نیفتاده است، این دو مشکل زمان‌بندی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد، حالا این پرسش مطرح می‌شود که آیا در برنامه این موضوعات دیده شده است یا خیر؟

علی اصغر قائمی عضو دیگر شورای شهر تهران نیز در پیشنهادی عنوان کرد: با توجه به ترک فعل و یا عدم انجام تکالیف و وظایف برخی سازمانها و ادارات شهرداری پیشنهاد می شود تا برای اینکه بتوانیم عملکردها را با یک شاخط و خط کشی به درستی سنجش کنیم و میزان کمی و کیفی آنرا مشاهده کنیم نیازمند ایجاد تمهیداتی برای ضمانت عدم اجرای تکالیف محوله باشیم تا طبق همان شاخص بندی ها مطالبه گری کنیم.

وی در پیشنهاد دوم خود یادآور شد که این شاخص ها نیاز است تا سالی یکبار بازنگری شود تا ابعاد جدید و تاثیر گذارتری به آن افزوده شود تا هم مسیر اجرای آن و رصد فعالیت ها سهل تر و دقیق تر باشد.

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه در تشریح حکم 89 برنامه چهارم تحول و پيشرفت شهر تهران گفت: این حکم در حوزه فرهنگی و اجتماعی است، توسعه سرانه های ورزشی، تجهیز مراکز در مناطق و محلات کم برخوردار و ارتقاء بهره وری از مجموعه های ورزشی موجود موارد این حکم است که 6 شاخص برای آن تعریف شده که بهسازی و نوسازی مجموعه های ورزشی سازمان ورزش است که معین شده 113 مجموعه باید بهسازی و مناسب سازی شود.

وی اعلام کرد: این نقاط و آدرس آن ها کاملا مشخص شده است، در 121 مرکز هوشمندسازی باید انجام شود، فروش الکترونیکی بلیط باید در 418 مجموعه راه اندازی شود، راه اندازی وب کیوسک در 280 مرکز پیش بینی شده، ایجاد مسیرهای ورزشی هوشمند نیز در 4 مسیر پیش بینی شده و برگزاری16 دوره آموزشی برای کارکنان، مربیان و مدیران شهرداری تهران در این حکم قرار گرفته است.

در ادامه امیر شهرابی در یکصد و سی و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص احکام این طور توضیح داد: مهمترین چالش هایی که ما در برنامه های قبلی داشتیم پیش بینی هایی بود که در خصوص این برنامه ها نمایان بود و با توجه به بررسی های دقیقی که از سوی اعضای شورا و کارشناسان ما صورت گرفت ما به واقعیت های عددی بودجه نزدیک شدیم.

گفتنی است با بررسی اعضا و توضیحات صورت گرفته در خصوص شاخص‌ها، منابع و مصارف و نگاشت نهادی احکام برنامه چهارم توسعه شهر تهران این موضوع به رای گذاشته شد و اعضای شورا با اکثریت آراء به آن رای موافق دادند.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: