• شنبه ٢٨ دی ١٣٩٨-٠٩:٥٧
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٦٩٣٣
زهرا صدراعظم نوری در گفت‌وگو با «تعادل» گفت:

طبق قانون مدیریت پسماند، زباله انواع مختلف دارد.

امحای زباله‌های ویژه بر عهده تولیدکننده است

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفت‌وگو با «تعادل» در این باره گفت: طبق قانون مدیریت پسماند، زباله انواع مختلف دارد. 

 

جمع‌آوری و امحای زباله‌های خانگی و زباله‌های بی‌خطر که معمولا توسط خانواده‌ها، مراکز اداری و تجاری تولید می‌شود بر عهده شهرداری‌ها است. انواع دیگری از زباله وجود دارد که به آنها زباله‌های ویژه و خطرناک گفته می‌شود و طبق قانون امحای آن بر عهده تولیدکننده است و باید نسبت به بی‌خطر کردن زباله اقدام کند و بعد از آن از طریق شهرداری حمل و دفن می‌شود.  

 
او ادامه داد: زباله‌های بیمارستانی جزو زباله‌های ویژه محسوب می‌شود .در واقع آن بخشی از زباله‌های بیمارستانی که خطرناک محسوب می‌شوند باید توسط بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، کلینیک‌ها و مراکز بهداشت و درمان بی‌خطر شود و در این مرحله شهرداری‌ها هیچ‌گونه مسوولیتی ندارند. وزارت بهداشت، درمان و دانشگاه‌های علوم پزشکی باید ابتدا این زباله‌ها را از زباله‌های معمولی تفکیک کنند و آنها را در بسته‌های خاص جمع‌آوری کرده تا آماده تحویل به پیمانکاران حمل زباله شود. با وجود این، شهرداری با دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های تحت پوشش آنها تفاهمنامه‌ای امضا کرده تا بتواند زباله‌های ویژه را بعد از اینکه بی‌خطر‌سازی آنها انجام شد، تحویل بگیرد و در محل مناسبی دفن کند.  

او ادامه داد: برای این منظور در آرادکوه یک سایت جداگانه در نظر گرفته شده است و بعد از اینکه این زباله‌ها بی‌خطر شدند در این سلول دفن بهداشتی، دفن می‌شوند.جدیدا نیز سازمان پسماند سایت دیگری را آماده کرده تا در صورت تکمیل ظرفیت سایت کنونی از سایت جدید استفاده کند.تعهد مراکز درمانی به بی‌خطر کردن زباله‌ها  

 

به گفته نوری نکته مهم در جمع‌آوری زباله‌های بیمارستانی این است که مراکز درمانی و بیمارستان‌ها متعهد باشند و زباله‌های بیمارستانی و خطرناک را با زباله‌های عادی مخلوط نکنند. مراکز درمانی باید بعد از بی‌خطر کردن زباله‌ها، آنها را در کیسه و سطل‌های جداگانه جمع‌آوری کرده و به پیمانکاران شهرداری تحویل دهند. او ادامه داد: انتظار می‌رود سازمان حفاظت از محیط زیست نیز دراین زمینه نظارت کافی را داشته باشد تا تخلفی صورت نگیرد. 

 

به گزارش «تعادل»، بحثی که قبلا به محل اختلاف مراکز بیمارستانی و شهرداری تبدیل شده بود، این بود که مراکز درمانی عنوان می‌کردند ما بی‌خطر‌سازی را انجام داده و زباله‌های ویژه را به شکل جداگانه در اختیار پیمانکار قرار می‌دهیم، ولی زباله‌ها بعد از جمع‌آوری در آرادکوه با دیگر زباله‌ها مخلوط می‌شوند. 

 

نوری ضمن رد این موضوع گفت: اگر بیمارستان‌ها کار خود را به خوبی انجام دهند این زباله‌ها بعد از جمع‌آوری به محل سلول دفن بهداشتی منتقل و در آنجا با شیوه‌های خاص دفن می‌شود اما مشکل اینجا است که بعضا در داخل زباله‌های عادی، زباله‌ای ویژه و عفونی نیز دیده می‌شود و این مشکلاتی را به وجود می‌آورد. این موضوع بسیار خطرناک است و باعث شیوع انواع آلودگی‌ها می‌شود. سلامت کارگران تحت تاثیر قرار می‌گیرد و نیز خاک محدوده به‌شدت آلوده می‌شود. به‌طور کلی این موضوع برای محیط زیست و سلامت شهروندان تهدیدی جدی محسوب می‌شود.  

 

به گفته نوری طبق قانون مدیریت پسماند سازمان حفاظت از محیط زیست وظیفه نظارت بر عملکرد مراکز بیمارستانی و درمانی در این زمینه را دارد. 

 

رییس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران در ادامه افزود: شهرداری و شورا نیز در جلسات مشترکی که در استانداری تشکیل می‌شود، ‌شرکت کرده و مباحث مورد نظر خود را مطرح می‌کنند و چنانکه موارد تخلف مشاهده شود حتما هم به استانداری و هم به سازمان محیط زیست منعکس می‌کنیم.

 

صدراعظم نوری معتقد است ظرفیت آراد کوه هنوز پر نشده است، او در این باره توضیح داد: آرادکوه هنوز ظرفیت قابل توجهی دارد و هنوز پر نشده و امکان بهره‌برداری از آن وجود دارد. در آینده هم تلاش می‌کنیم با طرح جامع مدیریت پسماند و اقدام‌هایی که ذیل آن انجام خواهد گرفت، میزان تولید زباله کاهش پیدا کند و نیز شیرابه‌ها در مبدا جمع‌آوری خواهد شد. اکنون برخی زباله‌های خشک در مبدا با استفاده از دستگاه‌های مخصوص ریز ریز شده و کوچک می‌شوند و بعدا در فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرند. زباله‌های الکترونیکی نیز به شکل جداگانه جمع‌آوری می‌شوند و زباله‌های حجیم که غالبا خشک هستند به شکل مستقل جمع‌آوری و دپو می‌شوند. تولید زباله‌های خانگی نیز با طرحی که در دست است کاهش پیدا خواهد کرد و تاکید می‌کنم آرادکوه فعلا جوابگوی زباله‌های شهر تهران است.  

 

او با بیان اینکه در آینده بخشی از این زباله‌ها از طریق زباله سوز سوزانده و تبدیل به انرژی شده و بخش دیگر تبدیل به کمپوست می‌شود، توضیح داد: صحبتی که اکنون در مورد انتقال آرادکوه می‌شود، ‌درست و منطقی نیست. زمانی که آرادکوه جانمایی شد منطقه مناسبی بود زیرا شهر توسعه نیافته بود. با این وجود هم‌اکنون فاصله آرادکوه با مناطق مسکونی و مناطق دارای فعالیت، ‌فاصله قابل توجهی است.تدارک محل دیگر برای اینکه روزانه 5 هزار و 500 تن زباله بخواهد در آن دفن شود کار آسانی نیست.     

 

تولید روزانه 100 تن زباله بیمارستانی  

 

او درباره میزان تولید زباله‌های بیمارستانی نیز گفت: معمولا آمار تولید زباله‌های بیمارستانی و عفونی خیلی متغیر نیست و به میزان فعالیت مراکز درمانی بر می‌گردد. در مجموع روزانه 100 تن زباله پزشکی از سوی 3 هزار و 790 واحد درمانی در تهران تولید می‌شود.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: