• يکشنبه ٢٠ فروردين ١٤٠٢-١٧:٣٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٦٣٨٨
معدنی پور خبر داد؛ 13_۱۳۸

نامگذاری ۱۴۶ معبر شهری به نام شهدای گرانقدر از ابتدای دوره ششم تا کنون/ 14معبر تهران تغییر نام یافتند

رئیس کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران گفت: کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران تا کنون ۲۱ جلسه رسمی برگزار کرده است که طی آن ۱۶۹ مورد نام گذاری به تصویب رسیده که از این تعداد ۱۴۶ مورد به نام شهدای گرانقدر نامگذاری شده که ۱۷ مورد از آنها مربوط به شهدای زن است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران در جریان یکصد و سی و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مصوبات جلسه بیست و یکم این کمیسیون اظهار داشت: کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران تا کنون ۲۱ جلسه رسمی برگزار کرده است که طی آن ۱۶۹ مورد نام گذاری به تصویب رسیده که از این تعداد ۱۴۶ مورد به نام شهدای گرانقدر نامگذاری شده که ۱۷ مورد از آنها مربوط به شهدای زن است.

وی ادامه داد: در بیست و یکمین جلسه رسمی کمیسیون نامگذاری که در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ تشکیل شد، ۱۱ مورد نامگذاری برای معابر و سه مورد نامگذاری برای ایستگاه های مترو فاقد نام صورت گرفت.

 عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: یکی از هدفگذاری هایی که ما در کمیسیون نامگذاری از ابتدای دوره ششم داشتیم این بوده که کمیته های نامگذاری در مناطق، سازمان ها و شرکت ها فعال شوند و علاوه بر نامگذاری معابر و خیابانها مجموعه ها، اماکن، میادین میوه و تره بار و ایستگاههای مترو و ایستگاه های تاکسی نیز طبق آیین نامه نامگذاری مشمول مراحل نامگذاری شوند. برهمین اساس سه مورد نامگذاری در مورد ایستگاه های مترو است که قرار است به زودی به بهره‌برداری برسند اسامی پیشنهادیشان از سوی شرکت بهره برداری مترو به کمیسیون نامگذاری ارائه شد.

معدنی پور خاطر نشان کرد: در زمینه ایستگاه های مترو روال بر این است که ایستگاه‌ها بر اساس محلی که به بهره برداری می رسد نامگذاری شوند و ما نیز تلاش کردیم تا این موضوع رعایت گردد، بر همین اساس نامگذاری ایستگاه مترو فاقد نام واقع در منطقه ۵ واقع در خط ۴ قطار شهری تهران و حومه در تقاطع خیابان آیت الله کاشانی و بزرگراه علامه جعفری، جنب بوستان پروانه به نام ایستگاه علامه محمدتقی جعفری نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: ایستگاه فاقد نام دیگری در منطقه ۵ واقع در خط 4 قطار شهری تهران و حومه، تقاطع خیابان آیت الله کاشانی و بلوار جنت آباد جنوبی به نام ایستگاه آیت الله کاشانی نامگذاری می شود. همچنین ایستگاه فاقد نام دیگری واقع در منطقه ۵ در خط ۴ قطار شهری و حومه در بلوار جنت آباد جنوبی، میدان چهارباغ به نام ایستگاه چهارباغ نامگذاری شده است.

رئیس کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران خاطر نشان کرد: کوچه ارکیده دوم واقع در منطقه یک، میدان امام زاده قاسم، کوچه شهید گل پرور، کوچه شهید صفایی، کوچه شهید جهاندار به نام شهید بزرگوار شهید سید احمد موسوی نامگذاری می شود، این شهید بزرگوار به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و در تاریخ ۳۱ خرداد ۶۱ و در منطقه کردستان بر اثر اصابت ترکش به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، این نامگذاری بنا به درخواست مادر شهید صورت گرفته است.

وی ادامه داد: کوچه فاقد نام واقع در منطقه یک واقع در خیابان شهید لواسانی، کوچه شهید جباریان، کوچه شهید عظیمی به نام شهید بزرگوار مهرداد معیر نامگذاری می شود، این شهید بزرگوار به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت که در ۱۸ خرداد ۶۵ در قلاویزان به شهادت رسیدند، این نامگذاری نیز بنا به درخواست خانواده شهید صورت گرفته است.

معدنی پور گفت: تغییر نام بعدی مربوط به کوچه شب بو واقع در منطقه یک، اقدسیه، خیابان گلزار به نام شهید موسی فتح آبادی است که این شهید بزرگوار به عنوان پزشک بیمارستان چمران مشغول به کار بودند که هنگام احیاء یک بیمار مبتلا به کرونا خودشان نیز به کرونا مبتلا شده و چند روز بعد به جمع شهدای مدافع سلامت پیوستند، این نامگذاری به درخواست همسر و فرزند شهید پیشنهاد شده است.

رئیس کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران بیان داشت: در منطقه یک تغییر نام کوچه مریم واقع در امام زاده قاسم، خیابان همایون به نام شهید محمدرضا سوری در دستور کار است، این شهید بزرگوار به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافتند که در ۲۵ آبان ۶۱ در سومار به شهادت رسیدند، ایشان جاویدالاثر هستند و به درخواست مادر شهید این نامگذاری صورت گرفته است.

معدنی پور گفت: تغییر نام خیابان گلستان سوم واقع در ولنجک،خیابان امیر آبادی در منطقه یک به نام استاد دکتر احمد روستا با حفظ شماره نیز پیشنهاد شده است، ایشان پدر علم بازاریابی نوین ایران هستند که پس از ۳۵ سال تدریس و مشاوره در امور مدیریت بازاریابی و صادرات و مدیریت استراتژیک به عنوان یکی از برترین اساتید بازاریابی کشور معرفی شدند، وی بعد از ابتلا به سرطان در ۲۰ آذر ۱۴۰۰ دار فانی را وداع گفتند، ایشان از اساتید دانشگاه شهید بهشتی بودند و این نامگذاری نیز بنا به درخواست انجمن بازاریابی نوین ایران صورت گرفته است، این خیابان نیز در نزدیکی محل سکونت ایشان است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: کوچه مهر سوم واقع در قیطریه، خیابان شهید قلندری شمالی به نام شهیدان فائزه و شهاب منصوری پیشنهاد شده است که این شهدا در خاک پاکستان به دست گروهک عبدالمالک ریگی به شهادت رسیدند و پیکرشان به کشور بازنگشته است. این نامگذاری بنا به درخواست مادر شهیدان صورت گرفته است.

وی ادامه داد:تغییر نام کوچه اختر به نام بصیرت واقع در کارگر جنوبی میدان پاستور خیابان پاستور شرقی نیز از دیگر موارد پیشنهادی می باشد.

معدنی پور ادامه داد: خیابان رودکی شمالی واقع در منطقه ۱۱ حدفاصل خیابان آزادی تا خیابان پرچم به نام شهدای منا پیشنهاد شده است. این نامگذاری به دلیل مجاورات این خیابان با سازمان حج و زیارت صورت گرفته و به نام درخواست شهرداری منطقه 9 بوده است.

وی تاکید کرد: با تغییر نام خیابان رودکی شمالی خیابان رودکی جنوبی حدفاصل خیابان کمیل تا خیابان آزادی واقع در منطقه ۱۰ نیز به خیابان رودکی تغییر نام خواهد یافت.

معدنی پور اذعان داشت: تغییرنام خیابان نسترن واقع در منطقه ۳، بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی، خیابان سئول، شهرک سئول به نام شهید بزرگوار سید فرید الدین معصومی پیشنهاد شده است. ایشان از نخبگان ایرانی و مدیرعامل هلدینگ برق و انرژی غدیر بودند که در ۴ آبان ۱۴۰۱ در اثر حمله تروریستی داعش به حرم مطهر شاهچراغ در شیراز به شهادت رسیدند. این تغییر نام به درخواست والدین شهید صورت گرفته است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: تغییر نام کوچه نسترن، واقع در منطقه ۱۹، نعمت آباد، خیابان سهیل، خیابان نیلوفر به نام شهید اسماعیل رستمی پیشنهاد شده که ایشان نیز به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافتند که در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۶۶ در شلمچه بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسیدند. این نامگذاری هم بنا به درخواست خانواده معظم شهید صورت گرفته است.

اقراریان: کار برای شهدا جزو اولویت‌هاست

در جریان بررسی این صورتجلسه مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورا در خصوص برخی نامگذاری‌ها متذکر شد: سال گذشته تذکری در خصوص وضعیت نامناسب تابلو‌های نصب شده توسط شهرداری بر سر در کوچه‌ها داده شد و مقرر شد که این موضوع مجددا مورد رسیدگی قرار گیرد اما گویا اولویت‌های دیگری برای شهرداری وجود داشته است.

وی افزود: اگر قرار است که کوچه‌ای را به نام شهدا نامگذاری کنیم حداقل از تابلوهای مناسب تر استفاده کنیم؛ مشخص نیست که چه اولویتی مهم‌تر از این موضوع برای شهرداری وجود دارد، مگر هزینه این کار چقدر است؟ در حال حاضر یک سال از این تذکر گذشته اما اقدام خاصی در این باره انجام نشده است، این در حالی است که امروزه می‌توانیم با استفاده از فناوری و هزاران ظرفیت دیگر این شهدا را به مردم معرفی کرده و بشناسانیم.

رئیس کمیته نظارت ادامه داد: این مسئله جای غصه و گله دارد، وقتی می‌گوییم تهران به عنوان کلانشهر الگوی جهان اسلام است، باید تعریف مشخصی از ویژگی‌ها و شاخصه‌های این الگو داشته باشیم؛ اگر زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا جزو شاخصه‌های شهر اسلامی نیست چه چیزی در این زمینه شاخصه محسوب می‌شود؟ در حال حاضر با گذشت دو سال از عمر مدیریت جدید شهرداری تهران در حوزه فرهنگی و اجتماعی برای این تابلو‌ها چه کاری انجام شده است؟ در شرایطی که در ماه مبارک رمضان میلیاردها تومان برای انجام برخی اقدامات هزینه می‌شود، باید این موضوع نیز لحاظ شود؛ کار برای شهدا جزو اولویت‌هاست لذا درخواست می‌شود شورا این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

نادعلی: شهرداری گزارشی در خصوص اقداماتی که در مباحث مربوط به مقاومت، شهادت و شهید انجام داده‌اند، ارائه دهد 

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورا در ادامه در واکنش به تذکر اقراریان اظهار داشت: نتیجه‌ای که از این تذکر حداقل برای رسانه‌ها حاصل می‌شود، این است که عملا هیچ اقدامی در زمینه‌های مرتبط با شهدا و بحث مقاومت در مجموعه شهرداری و مدیریت انجام نمی‌شود؛ شاید لازم باشد به وضعیت کتیبه‌های سر در کوچه‌ها بیشتر رسیدگی شود اما پیشنهاد می‌شود مجموعه‌های فرهنگی شهرداری تهران گزارشی در خصوص تمام اقداماتی که در مباحث مربوط به مقاومت، شهادت و شهید انجام داده‌اند، ارائه دهند. 

وی در ادامه یادآور شد: طی جلسات متعددی که برگزار می‌شود، گزارش اقدامات انجام شده در این زمینه به کمیسیون ارائه می‌شود.

سروری: وظیفه نصب تصاویر شهدا به بسیج محول شود

 در ادامه پرویز سروری، رئیس شورا ضمن تایید تذکر اقراریان در توضیحات تکمیلی تاکید کرد: تصاویر شهدا جلوه خوبی در شهر دارد؛ در دوره گذشته این وظیفه به بسیج محول شده بود و با توجه به انگیزه بالای این نهاد، پیشنهاد می‌شود که این وظیفه مجدد به بسیج محول شده و منابع لازم در اختیار آن برای این منظور قرار داده شود.

تاکید پیرهادی بر انتخاب نام های آسان در نام گذاری ها

در پایان مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا خواستار دقت اعضای کمیسیون فرهنگی در بحث نامگذاری‌ها شده و متذکر شد: نام‌های قبلی نام‌های آسانی بود که به خوب در خاطر مردم می‌ماند اما در نامگذاری‌های جدید بعضا مشاهده می‌شود که اسامی دشواری برای کوچه‌ها برگزیده شده است، لذا درخواست می‌شود که این موضوع در بحث نامگذاری‌ها لحاظ شود.

گفتنی است اسامی پیشنهاد شده با اکثریت آراء اعضاء به تصویب رسید.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: