• سه شنبه ٣١ ارديبهشت ١٣٩٨-٠٩:٠٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٠٧٤
مجید فراهانی:

شورایاری ها بستر مشارکت زنان و جوانان

 با نزدیک شدن به انتخابات شورایاری ها در تهران رقابت برای کسب حدود۴۵۰۰ کرسی در نهاد شورایاری ها وارد فاز جدی تر شده است. انتخاباتی که گستره آن در ۳۵۲ محله با عضویت ۹ عضو اصلی و ۴ عضو علی البدل بستری برای مشارکت شهروندان به ویژه زنان و جوانان فراهم خواهد کرد.

 در دوره چهارم انتخابات شورایاری ها در تهران ۲۰ درصد از منتخبین را بانوان و کمتر از ۱۵ درصد را جوانان تشکیل دادند که بررسی عملکرد ها و کارنامه بر جای مانده به روشنی گویای این نکته است که مشارکت زنان و جوانان در این انتخابات مدنی و در تعامل و انعکاس مسائل و بحران های شهری به مدیران و سیاست گذران در دستگاه مدیریت شهری در موارد بسیاری سازنده و اثر بخش بوده است و امیدوارم در دوره پنجم این حضور گسترده تر و جدی تر و هدفمند تر هم باشد.

 اساسا در رویکرد های مشارکت گرایانه که تقویت آن متضمن قوت گرفتن "مسئولیت شهروندی" و" تکلیف شهروندی" به عنوان دو پایه اصولی در نهادینه شدن مدیریت مشارکت گرایانه شهر ها به شمار می آید،جوانان و زنان نشان داده اند در هر عرصه ای  که با تسهیل مشارکت شان زمینه برای نقش آفرینی آنان فراهم شده است نتایج درخشانی کسب کرده اند.

 در این دوره از انتخابات شورایاری ها هم همین رویکرد باید در دستور کار قرار گیرد و جوانان و زنانی که در خود صلاحیت و توانایی لازم برای ورود به انتخابات را می بینند خود را در معرض رای شهروندان قرار دهند.همانطور که اشاره شد راهبرد مشارکت گرایانه در مدیریت شهری مخصوصا ابر شهر هایی مانند تهران  که با تنوع و تفاوت سلیقه ها و مطالبات شهروندان روبه رو هستند نیازمند حضور  تمامی اقشار جامعه بخصوص زنان و جوانان است که در شورایاری ها به عنوان نماد و مظهر رویکرد شهروند مدارانه در مدیریت شهری با انسجام و ارتقای هویت ها و ارزش های اجتماعی در راستای خلق یک شهر نوآور ،امن ،شاد و آرام در کنار مدیریت شهری حضور جدی و فعال داشته باشند.

 این رخداد علاوه بر انعکاس و بازتاب صحیح و سریع و صریح مشکلات موجب ایجاد و تقویت حس همبستگی و همدلی اجتماعی خواهد شد و بیانی روشن از دیدگاهی است که بر خلاف نگاه های مرسوم که  نقش شهروندان را فقط تا پای صندوق های رای به رسمیت می شناسند بر این باور است که تنها راه حل برون رفت از مشکلات شهری حضور گسترده ؛فعالانه ،مسئولانه و آگاهانه‌شهروندان در فرایند های مدیریتی است.

 معتقدم این فهم از مشارکت جامعه در مدیریت  علاوه بر حاکمیت و نهادینه سازی اصول" زیست پذیری شهرها " و همچنین تقویت "ارزش های اخلاق شهروندی " از ظرفیتی بر خوردار است که که با نهاد سازی و فرهنگ سازی بسیاری از نواقص و کاستی ها را جبران کند.

 تهران ما "امروز به حضور گسترده و مسئولانه ی شهروندان به ویژه جوانان و زنان در حل و یا کاهش بحران نیاز دارد.

*روزنامه همشهری(۳۰ اردیبهشت ۹۸)

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: