• يکشنبه ٢٠ اسفند ١٤٠٢-١٤:٠٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٨٥٥٨
در صحن شورا تصویب شد 9-221

اصلاحیه فرآیند صدور پروانه مرمت، احیا و تعیین کاربرد بناهای ارزشمند تهران

اصلاحیه مصوبه «فرآیند صدور پروانه مرمت و احیا و تعیین کاربرد بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران» در دویست و بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بررسی و تصویب شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، در دویست و بیست و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لايحه «سياست گذاري و فرآيند صدور پروانه مرمت،حفظ، احياء و تعيين كاربرد بناهاي تاريخي و ارزشمند شهر تهران» و طـرح «اصلاحيه مصوبه فرآيند صدور پـروانه مـرمت و احـياء و تعيين كاربرد بنـاهاي تاريخي و ارزشمند شهر تهران» مورد بررسی صحن شورا قرار گرفت و اعضا در این خصوص موضوعاتی را مطرح کردند.
 
مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران، در توضیح این لایحه اعلام کرد که اعضای شورا خواستار اعمال برخی اصلاحات در مواردی از این لایحه شدند که این موضوعات مورد بررسی قرار گرفت و اصلاح شد.
وی با بیان اینکه این لایحه از ابتدای کار مدیریت شهری در دستور کار شورا بود، خاطرنشان کرد: ساختار آنگونه که باید باشد، نبود و کما اینکه یکبار به فرمانداری ارسال شد و بازگشت؛ لذا باید ساختار به روز رسانی می شد و همین امر موجب شد تا به یک طرح تغییر کند.
عباسی همچنین تصریح کرد: لازم است شهرداری تهران نسبت به راه اندازی شهرداری ویژه در بازار بزرگ و محلات پیرامون آن اقدام کند؛ تشکیل این شهرداری به دوره فعلی نیز قد نخواهد داد و شاید فقط مقدمات آن در این دوره فراهم شود.
وی افزود: قرار بر این نیست شهرداری جداگانه ای شکل بگیرد و این مجموعه زیر نظر شهرداری منطقه ۱۲ تشکیل خواهد شد. در نهایت اختیار عمل در این زمینه با شهرداری تهران خواهد بود.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: ساختار شهرسازی در برخی مناطق متناسب با ساختار و بافت آن منطقه نیست؛ممکن است بتوانیم خدمات شهری و عمران را با هم ترکیب کنیم و ساختار ویژه و مشخصی شکل بگیرد تا اقدامات سریعتر انجام شود.
عباسی با تأکید بر اینکه ساختار شهرداری ناحیه محور است، گفت: سیاست و هماهنگی با معاونین است و اجرای سیاست ها با نواحی است. وقتی ناحیه قابلیت نداشته باشد باید در ساختار مرکزی که همان ستاد است، حوزه عملیاتی ویژه برای موضوعات استثنایی در نظر بگیریم.
سوده نجفی، عضو هیات رییسه نیز در پیشنهادی خواستار الصاق یک عضو مدعو از سوی سازمان نظام مهندسی در کمیته سیاستگذاری و بهره برداری حضور داشته باشد که مورد موافقت قرار گرفت.
 
مظفر: سیستم اجرا باید وارد عملیات شود و این از جنس قوانین نیست
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورا با بیان اینکه دغدغه ما این است که بافت بازار شرایط ویژه ای دارد؛ یادآور شد: ما به جای شهرداری که پیشبرد امور اجرایی را برعهده دارد؛ طرح ارائه می دهیم. نگاه های اجرایی و عملیاتی نباید به این شکل در شورا وجود داشته باشد. می توانیم ضوابط، قواعد و قوانین و بودجه را فقط در نظر بگیریم.
وی اضافه کرد: با تعریف شهرداری ویژه نمی توان مسئله را حل کرد. سیستم اجرا باید وارد عملیات شود و این از جنس قوانین نیست. با این اقدام سطح شهرداری منطقه ۱۲ کاهش پیدا می کند و نظر ما این است که شهردار منطقه باید این نگاه ویژه را داشته باشد. در مجموع اصلی ترین کار منطقه ۱۲ توجه به بازار است.
 
علوی: بنا نداریم ساختاری به شهرداری اضافه کنیم
رئیس کمیته گردشگری شورا نیز در این جلسه با بیان اینکه ما بنا نداریم ساختاری به شهرداری اضافه کنیم، بلکه به دنبال این هستیم که ساختار تخصصی شود، گفت: در ابتدا بافت فرسوده در مناطق در نظر گرفته شده بود و پس از آن به سمت نواحی و نهایتاً به پارسل ها رسید.
وی ادامه داد: بافت بازار با بافت نیاوران و تجریش متفاوت است و شهرداران باید ویژگی های تخصصی در این زمینه داشته باشند. ما معتقد هستیم که در اکثر نواحی، شهرداران باید با آموزش وارد شوند و این یک آزمایش است و به هیچ عنوان دخالت در اجرا نیست. ضمن اینکه شهرداری تا امروز همراهی لازم را داشته است.
علوی تأکید کرد: ممکن است محدوده بازار افزایش یابد و شهرداری اعلام کند که باید دو ناحیه ویژه پیش بینی شود. معاونین این نواحی حتماً باید ویژگی متفاوتی نسبت به سایر نواحی داشته باشند. اگر لایحه گردشگری به شورا بیاید حتماً این موضوع در قالب لایحه نیز پیگیری خواهد شد.
 
صادقی: حرکت به سمت مدیریت تخصصی شهر خوب است
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: حرکت به سمت و سوی تخصصی کردن اداره اتفاقی قابل قبول است و ما با لایحه مورد نظر، این اختیار را به شهرداری می دهیم که بخش هایی از شهر را به صورت تخصصی مدیریت کند.
 
کاشانی: منطقه بازار در کشور جایگاه منحصر به فردی دارد
خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره اظهار کرد: اینکه منطقه بازار نه در تهران، بلکه در کشور دارای جایگاه و بافت تاریخی بی نظیر است. شهردار چنین مناطق ویژه ای باید در حوزه اجرا دارای تعاریف مشخص باشد؛ ما در خصوص حریم بازار نیز مبتلابه یکسری از مسائل هستیم که این موضوعات را نیز باید حل و فصل کرد.
وی اضافه کرد: از این رو اگر قرار است چیزی بعنوان شهردار ویژه برای برخی نواحی ها منصوب شوند باید حریم های مسئولیتی آن نیز عیان شود تا دایره اختیارات آن شفاف شود.
 
امانی: حریم ها شفاف شود 
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با بیان اینکه بنده بازدیدهای متناوبی را از این مناطق و محله ها خصوصاً بازار تهران انجام داده ام در خصوص حد و حدود اصلاح ساختار از سوی شهرداری تهران، گفت: باید این حریم ها در صحن بطور شفاف عنوان شود بنابر این می توان عنوان کرد که لازم است شهرداری تهران نسبت به اصلاح ساختار ناحیه موجود در محدوده بازار بزرگ تهران و محلات پیرامونی اقدام و شهرداری ناحیه مذکور وظایف مشخص خود را طی 3 ماه انجام دهد.
وی افزود: ما معتقدیم که نباید شهرداری ویژه تاسیس شود بلکه ناحیه شهرداری منطقه بطور تخصصی تر عملیاتی شود.
 
گفتنی است پس از بررسی ها اصلاحیه مصوبه فرآیند صدور پروانه مرمت و احیا و تعیین کاربرد بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران با ۱۶ رأی موافق تصویب شد.
 
کد خبر: 9-221

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: