• دوشنبه ٢٧ خرداد ١٣٩٨-١١:٤١
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٦٤٧
ناهید خداکرمی در گفت و گو با «تابناک» :

می‌خواهیم شهرداری تهران را از فساد پاک کرده و تحویل شورای بعد دهیم

شاخص ترین نمونه بی توجهی شهرداری به الزامات شورا، طرح تهران ۱۴۰۰ بود که می‌توانست تغییرات مثبت فراوانی را برای تهران به همراه بیاورد و پیش بینی می‌شد که اگر در زمان مقرر ارسال شود، به شکل گیری و اجرای برنامه‌های منسجم و سازمان یافته‌ای برای اجرای یک رویداد جهانی در تهران شود در حالی که این طرح هنوز به شورا برنگشته است.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران به نقل از تابناک،گستردگی مأموریت‌های شهرداری در تهران، باعث بروز مشکلات زیاد و اتخاذ تصمیمات مقطعی و زیان آور پرشماری برای التیام و رفع آن‌ها شده است؛ تصمیماتی که برخی شان نه تنها به نفع مردم نیستند، بلکه موجبات نارضایتی پایتخت نشینان را به همراه دارند.


به گزارش «تابناک»، این در حالی است که از فقدان ثبات مدیریتی از راس تا ذیل شهرداری گرفته تا انباشت بدهی‌های فراوان و...، شهرداری تهران به اشکالات فراوانی مبتلاست. اشکالاتی که اعضای شورای شهر هم به آن واقفند و گاه در اظهارنظرهایشان، جزییاتی قابل تامل از آن‌ها ارائه می‌دهند.

مشابه آنچه در جریان گزارش معاونت شهرسازی در خصوص نما‌های شهری رخ داد؛ واکنش برخی از اعضای شورا در مورد فساد در شهرداری و تاکید بر اخذ رشوه در قسمت‌هایی از شهرداری تهران که به تاکید ایشان، ناشی از مسائلی از جمله جذب بی رویه نیروی انسانی غیر متخصص و... است. مسائلی که این اعضا معتقدند حکم موانعی جدی در مسیر حرکت رو به جلو شهرداری است.

در این رابطه ناهید خدا کرمی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران، در گفتگو با خبرنگار «تابناک» اظهار داشت: اجرای طرح‌ها و لوایحی که توسط شورای شهر مصوب شده، نیاز به سرمایه و خلاقیت و ابتکار دارد و مهم‌ترین سرمایه هر سازمانی نیروی انسانی کارآمد آن است که در شهرداری تهران، مورد بی توجهی قرار گرفته است.

وی جذب بی مقدمه ۱۳ هزار نیروی غیرمتخصص را از نشانه‌های بارز این بی توجهی خواند و افزود: اغلب این نیرو‌ها از تخصص و انگیزه لازم برای اداره امور برخوردار نیستند. بر این اساس به نظر می‌رسد یکی از علل کندی امور در شهرداری، بدنه سنگین شهرداری و جذب نیرو‌های غیرمتخصص باشد، که باعث شده تا خلاقیت لازم برای پیشبرد و اجرای برنامه‌ها دیده نشود و در حرکت این نهاد شاهد کندی و سنگینی زیادی باشیم.

خداکرمی در ادامه به بی توجهی شهرداری به بسیاری از طرح‌ها که ایشان را ملزم به ارایه لایحه در موعدی مقرر می‌کرد، اشاره کرد و گفت: شاخص‌ترین آن، طرح تهران ۱۴۰۰ بود که می‌توانست تغییرات مثبت فراوانی را برای تهران به همراه بیاورد و پیش بینی می‌شد که اگر در زمان مقرر (که ابتدای سال ۹۷ بود) ارسال شود، تا این زمان به شکل گیری و اجرای برنامه‌های منسجم و سازمان یافته‌ای منجر شده و بتواند در غالب مدیریت یکپارچه شهری، یک رویداد جهانی را در تهران به نمایش درآورد، ولی هنوز به شورا برنگشته است.

وی افزود: در همین رابطه رئیس شورا در تذکری کتبی به شهرداری این موارد را یادآوری کرد که امیدواریم هرچه سریع‌تر و پیش از آنکه دیرتر شود، معاونت برنامه ریزی با هماهنگی سایر معاونت‌ها طرح رویداد تهران ۱۴۰۰ را به شورا بفرستند. به نظر می‌رسد بخشی از این تاخیر‌ها ناشی از همان تورم نیروی انسانی و سختی هماهنگی در مدیریت میانی و بدنه کارشناسی باشد، که می‌بایست برای آن چاره‌ای اندیشید.

ضرورت شناسایی لوایح زمین مانده
عضو شورای شهر اسلامی تهران در ادامه گفت: یکی از هدف‌های ما این بوده که طرح و لایحه اضافه و بی مورد را به شهرداری تحمیل نکنیم؛ در حقیقت تصمیم گرفتیم لوایح زمین مانده را شناسایی و آن‌ها را برای اجرا پیگیری کنیم که در این حوزه خوشبختانه همکاری خوبی بین شهرداری و شورا وجود دارد.

خداکرمی در ادامه ضمن تشکر از تلاش‌های معاونت شهرسازی در ارایه گزارش جامع به شورا با اشاره به مشکلات پیش رو، گفت: در این حوزه هم مشاهده شد که نوآوری و تلاش لازم برای حرکت رو به جلو منطبق با چالش‌های امروز تهران وجود ندارد که این امر موجب نگرانی شده و گاهی حس می‌کنیم یک مقاومتی در بدنه شهرداری برای تغییر و اصلاح امور وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نیروی انسانی مهم‌ترین مولفه تحرک در یک سازمان است، افزود: وقتی نیروی انسانی یک سازمان مدت هاست که عادت به دریافت دستور از بالا و اجرا در پایین دارد، نمی‌توان انتظار رویش خلاقیت و الزام تصمیم سازی کلان برای اجرا امور را انتظار داشته باشیم.

فساد از نوع درآمد‌های غیرمعمول و اخذ رشوه
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران بیان کرد: از سوی دیگر، فقدان ساز و کار لازم برای کنترل و توقف فساد نهادینه شده، به خصوص در حوزه واحد‌های مربوط به صدور پروانه و شهرسازی و معماری را شاهدیم که گریبان شهرداری را گرفته و رها نمی‌کند. این در حالی است که می‌دانیم کارکنان خدوم شهرداری تلاش زیادی برای پیشگیری از واسطه گری و دور زدن قانون در این بخش انجام می‌دهند و به مدد شفاف سازی‌های صورت گرفته، جلوی بسیاری از فساد‌های بزرگ گرفته شده است.

وی در ادامه گفت: به رغم این تلاش ها، می‌بینیم که برخی از افرادی که درآمد‌های غیرمعمول عادت کرده اند، همچنان به شیوه‌های مختلف قانون را دور می‌زنند و البته در مقابل نیز برخی از مالکین نیز که سودای سود بیشتر با ساخت و ساز غیر قانونی به خصوص در باغ‌ها و پهنه‌های فضای سبز را دارند، با پیشنهاد پرداخت رشوه به این امر دامن می‌زنند که این امور، مقابله با فساد را سخت کرده است.

خداکرمی افزود: بر این اساس است که می‌گوییم پیشگیری از فساد در شهرداری نیازمند کار فرهنگی است و خود مردم و به خصوص مالکین می‌توانند در این مبارزه به مثابه بازوی شهرداری عمل کرده و منافع عمومی را بر منافع و مزیت‌های شخصی ارجح بدانند. باید همگی بدانیم این شهر سرمایه آیندگان است و ما حق نداریم برداشت بیش از حد از ثروت‌های آن داشته باشیم.

هر جا رشوه مشاهده کردید، اطلاع دهید
عضو شورای شهر اسلامی تهران در ادامه بیان کرد: گرچه اصلاح این موارد زمان بر است، اما رسانه‌ها می‌توانند نقش موثری را ایفا کنند و بر این اساس از رسانه‌ها می‌خواهیم با گزارش‌های تحلیلی و حرفه‌ای و منطبق با پژوهش‌های رسانه ای، حفظ منافع شهر را در زمره رسالت‌های مهم خود قرار دهند، هرچند باید اذعان کنیم که تاکنون نیز چنین بوده و بیشترین کمک برای مبارزه با فساد را خبرنگاران و رسانه‌ها داشته اند که قابل تقدیر است.

عضو شورای شهر اسلامی تهران در ادامه با اشاره به حوزه شفاف سازی و جلوگیری از فساد، بیان کرد: کمک مردم در زمینه جلوگیری از فساد و شفاف سازی نیز موثر است به شکلی که شهروندان هر جا مشاهده کردند فردی از روش اخذ رشوه و مبلغی اضافه بر مبلغ تعیین شده، کاری را راه می‌اندازد، مانع این امر شوند؛ و در صورت تمایل به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند. در واقع درخواست داریم تا شهروندان در تمام حوزه‌ها کمک کرده و مشارکت داشته باشند تا بتوان جلوی فساد را گرفت.

خداکرمی با تاکید بر این نکته که گزارش‌های مردمی پیش درآمد اطلاع ایشان از وقوع فساد در بخش‌های مختلف است، گفت: رویکرد نظارت دقیق و شفاف سازی شهرداری و شورا یکی از ابزار‌های پیشگیرانه است، ولی در موارد نادر که اغلب توسط دلالانی که سمتی هم در شهرداری ندارند انجام می‌شود، تا گزارش از سوی مردم نباشد ما چگونه خواهیم توانست با آن مقابله کنیم؟ بنابراین نیازمند کمک و مشارکت مردم برای استقرار کامل سلامت اداری در شهرداری هستیم.‌

نمی‌خواهیم آبروی کسی برود اما می خواهیم شهرداری را سالم کنیم
عضو شورای شهر اسلامی تهران بیان کرد: ما نمی‌خواهیم آبروی کسی برود چراکه در این میان کارمند‌های خدوم و سالم در شهرداری نیز کم نیستند و نگاه بدبینانه مردم به شهرداری ممکن است آن‌ها را دلگیر کند در حالی که همه می‌دانیم کارکنان خاطی در شهرداری انگشت شمارند، ولی عمل همین عده قلیل برای حرمت کلیه کارکنان آسیب زاست؛ بنابراین این موارد نادر از سوی مردم گزارش شود تا پیشگیری صورت گیرد و افراد خدوم با دلگرمی بیشتری انجام وظیفه کنند.

خداکرمی افزود: امیدواریم با کمک مردم بتوانیم شهرداری سالم در چهار سال آینده به شورای بعدی تحویل دهیم و در این راستا منافع شهروندان حفظ شود. در همین جا لازم می‌دانم که از تمامی کارکنان شهرداری بخصوص در نواحی که تلاش می‌کنند تا با سلامت و صلابت امور شهر به بهترین وجه اداره شود تشکر کنم.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





اخبار مرتبط