• چهارشنبه ٢٣ مرداد ١٣٩٨-١١:٠٥
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٢٧٣
محمد سالاری در گفتگو با اقتصاد آنلاین گفت:

عدم وجود مطالعات بومی در خصوص بلندمرتبه سازی در شهرهای کشور

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در واکنش به ابلاغ ضوابط عام بلند مرتبه‌سازی از سوی دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی به اقتصاد آنلاین گفت: ضوابط بلندمرتبه‌سازی در طرح جامع و طرح تفصیلی شهر تهران پیش‌بینی شده است ولی اشکال اساسی این بوده که هم طرح جامع و هم طرح تفصیلی قبل از این که مطالعات مربوط به ضوابط بلند مرتبه‌سازی انجام و کامل شود، تصویب و ابلاغ شده بود.

به گزارش معاونت ارتباطات و اموور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران محمد سالاری در گفتگو با اقتصاد آنلاین گفت : ابلاغ‌کنندگان طرح تفصیلی در آن بندی را گنجاندند با این مضمون که شهرداری تهران مکلف است حداکثر یک سال پس از ابلاغ طرح تفصیلی نسبت به انجام مطالعات ضوابط بلند مرتبه‌سازی اقدام کند و از طریق مراجع ذی‌ربط یعنی شورای شهر، کمیسیون ماده5 و شورای عالی شهرسازی و معماری کشور آن را تصویب کند.

🔹 سالاری با بیان اینکه متأسفانه مدیریت شهری دوره گذشته به این تکالیف توجه نکرد، اضافه کرد: مدیریت شهری گذشته مبتنی بر رویکرد سلیقه‌ای و به صورت موردی بنا به درخواست مناطق 22گانه پرونده‌هایی که تقاضای بلند مرتبه‌سازی داشتند را در شوراهای معماری مناطق و نهایتا کمیسیون ماده 5 به تصویب می رساند، بدون این که ضابطه بلند مرتبه‌سازی مبتنی بر پیوست‌های مطالعاتی کامل و جامع تهیه شده باشد. این حجم بلند مرتبه‌سازی که وجود دارد با این رویکرد مجوز گرفته‌اند.

🔹 سالاری ادامه داد: بعد از ایجاد کمیسیون شهرسازی و معماری در دوره گذشته به این موضوع به طور جدی اعتراض کردیم و در تعامل با دبیرخانه شورای عالی شهرسازی پیگیری صورت گرفت و بارها نامه‌نگاری انجام شد تا از این کار اجتناب کنند که به آنها توجهی نشد. در نهایت دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در دوره گذشته، در سال 1394 این ضابطه را لغو کرد.

🔹 رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: در حال حاضر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور سند راهنمای نحوه بلند مرتبه‌سازی در شهرهای کشور و جمعیت‌های بیش از دویست هزار نفر را تصویب و ابلاغ کرده است. هم اکنون مدیریت شهری تهران باید اقدامات خود را مبتنی بر اصول و چارچوب سند راهنمای مصوب شورای عالی پیش ببرد.

🔹 این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: در اواخر دوره مدیریت شهری گذشته، مرکز مطالعات و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران مطالعاتی انجام داد که بعد از ارجاع به کمیسیون در نهایت دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری بعد از چندبار ایراد از جمله پرسش درباره نسبت ضابطه بلند مرتبه‌سازی با جمعیت‌پذیری« یعنی به چه میزان جمعیت شهر تهران را افزایش می‌دهد، نسبت آن با کم آبی چقدر است و سوالاتی از این قبیل» با توجه به این که اساسا ضابطه بلند مرتبه‌سازی در کشور سابقه تاریخی نداشته، مطالعاتی هم به صورت بومی وجود ندارد و بیشتر این ضوابط معطوف به کشورهای دنیاست که اساسا به لحاظ اقلیمی، با جغرافیا و آب و هوای شهر تهران تفاوتهای جدی دارند، شهرداری تهران به سؤالات پاسخ نداد و به همان شکل باقی ماند.

🔹 سالاری در پایان تاکید کرد: در حال پیگیری هستیم تا شهرداری تهران پاسخ سؤالات شورای عالی شهرسازی و معماری کشور را بدهد و ضابطه بلند مرتبه‌سازی در راستای طرح تفصیلی تصویب شود. ضمن این که در شهر تهران جمعیت‌پذیری و کم آبی خط قرمز است، اما اگر بلند مرتبه‌سازی مبتنی بر پیوست‌های مطالعاتی در اراضی باز شهری بزرگ مقیاس ساخته شود و فضاهای سبز و باز و سرانه‌های خدماتی به صورت کامل دیده شود، کما این که از شیوه ساخت و ساز متراکم بدون تأمین سرانه‌های خدماتی بهتر باشد؛ ولی باید به الزامات، پهنای گسلی و دیگر موضوعات توجه لازم شود.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: