• چهارشنبه ٢٥ مرداد ١٤٠٢-٠٨:٠٠
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٧٣٥١
معدنی پور:

آموزش‌های شهروندی موضوع مهم مدیریت شهری/ ضرورت آسیب شناسی تجربیات اجرایی طرح استقبال از مهر + گزارش تصویری

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در نود و هفتمین جلسه این کمیسیون برنامه های فعلی و آتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهر تهران را بررسی نموده و بر ضرورت توجه به آموزش های شهروندی و بهره گیری از تجارب گذشته برخی طرح ها مانند طرح استقبال از مهر، تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در نود و هفتمین جلسه این کمیسیون که با حضور معاون امور فرهنگی و اجتماعی، معاون خدمات شهری و محیط زیست، معاون شهرسازی و معماری و معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران برگزار شد؛ با اشاره به گزارش اقدامات شهرداری تهران در خصوص بند ۲ تبصره ۲۲ برنامه بودجه مصوب سال ۱۴۰۲ گفت: در برنامه بودجه مصوب سال ۱۴۰۲، ۲ بند در حوزه فرهنگی و آموزشی وجود دارد و در بند ۲ این تبصره آمده که شهرداری تهران موظف است در راستای ارتقای اثربخشی، جلوگیری از موازی کاری و ایجاد هم افزایی در ترویج و فراگیری آموزش‌های شهروندی با هماهنگی و تعامل معاونت‌های امور اجتماعی و فرهنگی، خدمات شهری محیط زیست، شهرسازی و معماری و حمل و نقل ترافیک نسبت به تشکیل یک دبیرخانه متمرکز اقدام کرده و دستورالعمل نحوه هزینه کرد اعتبارات مرتبط با فرهنگسازی و آموزش‌های شهروندی را ارائه دهند.
معدنی پور گفت: شهرداری تهران طبق این بند از تبصره ۲۲ موظف به تشکیل یک دبیرخانه متمرکز است. 
وی افزود:یکی از موضوعات مهم در مدیریت شهری و امور شهری موضوع آموزش‌های شهروندی است. بسیاری از معضلاتی که در حوزه‌های مختلف شهری مثل حمل و نقل و ترافیک، محیط زیست و خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی دیده می شود مربوط به نقصان در آموزش‌های شهروندی است.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: قاعدتاً اگر بتوانیم فرهنگ سازی لازم را در بسیاری از موضوعات شهری در سطح شهر تهران انجام دهیم بسیاری از مشکلات حل شدنی می‌باشد. 
معدنی پور ادامه داد: در کنار مباحثی نظیر حقوق شهروندی، رفتار و اخلاق شهروندی نیز موضوع بسیار مهمی است که باید نسبت به آن توجه ویژه شود. در طول سنوات گذشته همواره اعتبارات خوبی در حوزه آموزش های شهروندی در معاونت‌های مختلف دیده شده ولیکن به دلیل پراکندگی استفاده از آن هیچ گاه اثربخشی لازم صورت نگرفته، لذا ضروریست با ایجاد يک دبیرخانه متمرکز این اعتبارات به درستی مدیریت شوند.
عضو شورای شهر تهران گفت: به همین منظور این بند از تبصره در دستور کار برنامه و بودجه مصوب امسال قرار گرفت و نیاز است نسبت به اقدامات انجام شده در این حوزه توسط معاونت‌های ذیربط توضیحات و پیشنهادات لازم ارائه شود. 
وی اشاره کرد: طبق گزارش‌های ارائه شده چیزی حدود ۵۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کل اعتباراتی است که در شهرداری تهران به غیر از ۱۰ درصد درآمد پسماند، به این امر اختصاص یافته است. لذا این بودجه باید در دبیرخانه تعیین تکلیف شود تا تمام معاونت‌ها با هماهنگی دبیرخانه در خصوص ردیف‌های اعتباری شان امور را پیش ببرند.
معدنی پور با اشاره به اینکه هماهنگی معاونت‌ها با دبیرخانه بابت هزینه کرد اعتبارات بسیار مهم است، بیان کرد: البته رقم بودجه در حوزه فرهنگسازی در موضوعات شهری و آموزش‌های شهروندی با توجه به نیازهای حال حاضر جامعه رقم قابل ملاحظه‌ای نیست اما معاونت ها با هماهنگی دبیرخانه از همین بودجه می‌ توانند به نحو احسنت برای فرهنگسازی و آموزش‌های شهروندی استفاده کنند.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درخصوص دستورالعمل مربوط به بند ۲ تبصره ۲۲ گفت: پیش نویس دستورالعمل با هماهنگی کمیته مشارکت‌های مردمی توسط شهرداری تهران تهیه شده است و اعضای محترم (معاونت‌ها، مدیر کل‌ها و کارشناسان کمیسیون‌ها) آن را بررسی کنند و نظرات مکتوب را به ما ارائه دهند.
وی ادامه داد: طبق نظر معاونت‌های حاضر در جلسه مقرر شد معاونت فرهنگی و اجتماعی مسئولیت دبیرخانگی را برعهده بگیرد و دبیری این دبیرخانه به مدیر کل آموزش‌های شهروندی واگذار شود. از این رو پیش نویس دستورالعمل تشکیل دبیرخانه و هزینه کرد اعتبارات آموزش‌های شهروندی در شهرداری تهران توسط اعضای محترم حاضر در جلسه باید در عرض یک هفته مورد بررسی قرار بگیرد و نظرات به صورت مکتوب به دبیرخانه اعلام شود. پس دبیرخانه پس از دریافت نظرات مکتوب دستورالعمل نهایی را تهیه و به مرحله اجرا برساند.
معدنی پور در ادامه این جلسه با اشاره به ارائه برنامه‌های شهرداری تهران در خصوص استقبال از مهر ۱۴۰۲ گفت: استقبال از مهر جزو یکی از موضوعاتی است که به تمام معاونت‌های حاضر در جلسه مربوط می‌شود. از این رو تشکیل دبیرخانه با حضور همه معاونت‌ها از جمله ادارات کل و سازمان‌ها کمک خواهد کرد که هماهنگی های مربوط به این امر به خوبی انجام شود.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تأکید کرد: علاوه بر اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی، اقداماتی همچون تعمیرات و بازسازی مدارس، زیباسازی، نظافت و رفت و روب، خط کشی و آسفالت مقابل مدارس مربوط به برنامه‌های استقبال از مهر می‌شود، لذا توجه به این موضوعات باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی اشاره به وظیفه سازمان زیباسازی در این امر تأکید کرد: اقداماتی نظیر نقاشی‌های دیواری از وظایف سازمان زیباسازی در مبحث استقبال از مهر است که باید به آن توجه شود. لذا ضروری است دستورالعمل و برنامه‌های استقبال از مهر شهرداری تهران توسط معاونت های فرهنگی اجتماعی، حمل و نقل و ترافیک و خدمات شهری، محیط زیست حداکثر تا پایان مرداد ماه به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ارسال شود.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اظهار داشت: طبق اظهارات مطرح شده به نظر می‌رسد طرح استقبال از مهر نیاز به مطالعه تجربیات گذشته و آسیب شناسی طرح‌های اجرا شده سنوات گذشته دارد لذا ضروری است در طراحی برنامه‌های سال جاری نسبت به این موضوعات نیز توجه شود.
معدنی پور در ادامه این جلسه با اشاره به ارائه گزارش اقدامات شهرداری تهران در خصوص بند ۳ تبصره ۲۲ بودجه مصوب سال ۱۴۰۲ که مربوط به حوزه پسماند است، گفت: طبق این تبصره ۱۰ درصد از درآمد سالیانه حاصل سرجمع از مبالغ دریافتی بهای خدمات مدیریت پسماند باید به امر آموزش و فرهنگ سازی شهروندان با موضوعیت پسماند اختصاص یابد. لذا ضروریست گزارش عملکرد آن هر سه ماه یکبار به شورای اسلامی شهر تهران گزارش شود. طبق این مصوبه شهرداری تهران موظف است که این ۱۰ درصد درآمد سالیانه را به این حوزه اختصاص دهد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد: ما در فصل بودجه جلسات متعددی را با تمام واحدهای شهرداری که در حوزه فرهنگی و اجتماعی موضوعیت دارند از جمله معاونت خدمات شهری و سازمان مدیریت پسماند برگزار کردیم. در این جلسات دریافتیم یکی از دغدغه‌های سازمان پسماند اجرای مصوبه ۱۰ درصد درآمد پسماند است و از ما خواسته شد تا آن را پس از سال‌ها احیا کنیم.
معدنی پور با اشاره به اینکه این مصوبه از سال ۹۳ به تصویب رسیده و لازم الاجرا بوده اما متأسفانه هیچگاه به مرحله اجرا نرسید؛ افزود: به همین خاطر ما مصمم شدیم این مصوبه را در تبصره بودجه امسال قرار دهیم تا عملیاتی شود.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اظهار داشت: به همین خاطر‌ شما باید برای این ۱۰ درصد درآمد سالیانه در حوزه آموزش‌های شهروندی برنامه‌ریزی کنید. پس از برنامه‌ریزی موضوع بعدی هدف گذاری گروه‌های هدف شما و اقشاری است که باید در وهله نخست برای آنان برنامه‌ریزی شود.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً بانوان، کودکان، نوجوانان و دانش آموزان از گروه‌های مورد هدف شما در اجرای طرح‌های مدیریت پسماند می‌باشد؛ ضروریست در مدارس روی دانش آموزان در خصوص حوزه مدیریت پسماند آموزش و برنامه‌ریزی صحیح شود.
معدنی پور تصریح کرد: قطعاً باید سازمان مدیریت پسماند در بحث برنامه‌ریزی در حوزه تخصیص ۱۰ درصد درآمد سالیانه حوزه آموزش‌های شهروندی جدیت داشته و برنامه‌ریزی مدون انجام دهد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: برنامه ریزی لازم، هدفگذاری‌ها و گروه‌های هدف باید به زودی مشخص شوند تا این برنامه به نتیجه مثبت ختم شود.
وی با اشاره به مشکلات متعدد در حوزه رفت و روب و نظافت معابر شهری گفت: تمام این مشکلات علاوه بر لزوم نظارت صحیح بر عملکرد پیمانکار توسط شهرداری تهران، فرهنگ‌سازی و آموزش نیز بسیار مهم است که همیشه یا ناقص اجرا شده یا به طور کلی فراموش شده است.
معدنی پور تأکید کرد: مدیریت پسماند اگر برای این ۱۰ درصد برنامه‌ریزی خوبی داشته باشد بسیار در کاهش هزینه‌ها و تمیزی شهر نقش دارد. در واقع بحث فرهنگ و آموزش‌های شهروندی بسیار تاثیرگذار است به همین خاطر است که تصویب این تبصره بسیار برای ما حائز اهمیت است و‌ کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران بر اجرای آن تأکید ویژه دارد.
معدنی پور در پایان مطرح کرد: از سازمان مدیریت پسماند تقاضا داریم تا برنامه‌های پیش‌بینی شده در خصوص این تبصره را نهایتاً تا پایان مرداد ماه در اختیار کمیسیون قرار دهند و پس از اجرایی شدن نیز گزارش‌های عملکرد را به صورت مستمر و هر سه ماه یک بار به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ارائه دهند.

گزارش تصویری این جلسه را در لینک زیر ببینید:
yun.ir/ypad1f

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: