• سه شنبه ٢٨ ارديبهشت ١٤٠٠-١٦:٠٤
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢١٥٦٠
پیشنهاد مسجدجامعی در صحن علنی شورای شهر تهران:

موزه تهران تا پایان دوره کنونی مدیریت شهری راه‌اندازی شود

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ظرفیت‌های گسترده پایتخت در حوزه موزه، پیشنهاد کرد به مناسبت سال 1400 موزه تهران بر اساس داشته‌ها و میراث فرهنگی شهر راه‌اندازی شود.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران احمد مسجدجامعی در دویست و نودو پنجمین جلسه شورا ، گفت: روز جهانی موزه و میراث فرهنگی را تبریک می‌گویم؛ در تهران بیش از 150 موزه ثبت شده و حدود 50-40 موزه ثبت نشده داریم و در واقع تهران مجموعاً حدود 200 موزه دارد و از این بابت می‌توان گفت تهران شهر موزه‌ها است.

وی با بیان اینکه در شهرهای بزرگ دنیا که از لحاظ گردشگری رونق فراوانی دارند، تعداد موزه‌ها از تهران خیلی بالاتر نیست، افزود: ما 3 مجموعه موزه‌ای کاخ گلستان، کاخ سعدآباد و کاخ نیاوران داریم؛ یک مجموعه موزه هم داریم که نزدیک شورای شهر و در محوطه سر در باغ ملی است که در زمان مدیریت آقای علیزاده بر سازمان زیباسازی و مدیریت آقای خسروآبادی بر سازمان میراث تهران،  سر در آنجا مرمت و محوطه‌اش سنگ فرش و نورپردازی شد.

مسجدجامعی افزود: آنجا الان حیاط وزارت خارجه شده و اول شب آنجا را می بندند، برای نورپردازی آنجا این همه هزینه شده است که حیاط یک دستگاه اجرایی شود؟

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در اطراف این محوطه چندین موزه از جمله موزه‌های ملی دوران اسلامی و دوره باستان، موزه عبرت، ملک، ثبت و پست قرار دارد، تصریح کرد: روی این محوطه خیلی زحمت کشیده شده و هزینه زیادی هم شده است ولی عملاً در اختیار شهروندان نیست؛ شهردار منطقه گفته و قول داده این موضوع حل می‌شود اما هنوز اقدامی عملی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به طرح توسعه مجلس شورای اسلامی که سال‌ها قبل با همراهی شهرداری انجام شد، گفت: قسمتی از شهر یعنی خیابان ملت و پشت مجلس بهارستان که یادگار دوره مشروطه است را به مجلس دادیم، این بخش را هم ساخته‌ایم و به وزارت خارجه داده‌ایم که از دسترس عموم خارج شده است.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: در زمانی که در دولت بودم، مصوبه‌ای داشتیم که ساختمان محل فعلی وزارت خارجه موزه دیپلماسی شود، با آقای حناچی هم در این باره صحبت کردم و پیشنهاد کردم مکانی را برای این وزارتخانه مثلا در تپه‌های عباس‌آباد در نظر بگیریم و زمینه اجرایی شدن آن مصوبه را فراهم سازیم؛ اگر مجموعه موزه‌های این منطقه به هم پیوسته شود برای تهران  بسیار ارزشمند خواهد شد و یکی از چند مجموعه بزرگ جهان می‌شود.

وی با خطاب قرار دادن محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، گفت: نکته بعدی درباره کاخ مرمر است که شما هم به آن اشراف دارید؛ الان آنجا در اختیار بنیاد مستضعفان است و یک بار هم در آنجا آتش‌سوزی رخ داده است که مرحوم آقای هاشمی با کمک مرحوم واعظ طبسی و کمک هنرمندان آستان قدس آن بخش‌ها را تعمیر، مرمت و بازسازی کردند.

مسجدجامعی افزود: روی کار هنرمندان آستان قدس تاکید می‌کنم چون خیلی اقدام مهمی بود و مجموعه به وضعیت سابق خود بازگشت؛ حالا می‌خواهم بگویم که کاخ مرمر و فضاهای پیرامون آن وقف مردم تهران است؛ در آنجا موزه قرآن هم هست که آقای هاشمی آن را افتتاح کردند و من هم خدمت ایشان بودم؛ در آنجا یک موزه فرهنگ و هنر هم هست که تا کنون چند بار قرار بود افتتاح شود؛ بنابراین این جا هم یک مجموعه موزه می‌تواند باشد و جزء کارهایی است که ما باید آن را انجام دهیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در تهران دو راسته موزه‌ هم داریم؛ یک راسته موزه از میدان امام خمینی تا کاخ گلستان و یکی از میدان توپخانه به باغ شاه یا میدان حر به میدان امام‌خمینی است، در این مسیر موزه‌های مقدم، قرآن، جنگ، کاخ مرمر، سکه و موزه ملی قرار دارد اما پروژه‌ای‌ست که ما به انجام  آن نمی‌رسیم.

مسجدجامعی با بیان این پیشنهاد که به مناسبت سال 1400 موزه تهران را راه اندازی کنیم، گفت: این کار مصوب شورا هم دارد؛ ما در قلب این موزه‌ها ساختمان پیشین روزنامه اطلاعات را هم داریم که به لحاظ تاریخی زمان ساخت آن با همین موزه‌ها برابری می‌کند؛ این ساختمان در اختیار شهرداری است و شورا هم با فروش آن مخالفت کرد.

وی افزود: سه سال پیش به مناسبت جایزه تهران از موزه ملی ایران خواستیم یک طبقه موزه را در اختیار اشیائی که در تهران کشف شده یا درباره میراث تهران است، قرار دهند که ظرف مدت یک ماه برنامه‌ریزی شده و طبقه دوم موزه ملی ایران به این اشیاء اختصاص داده شد.

مسجدجامعی افزود: قدیمی‌ترین شئ هنری که در آنجا قرار دارد گلدان هنری مربوط به 5000 سال پیش است؛ من همان جا گفتم سطح کارهای حجمی در سطح شهر تهران که در حال پایین آمدن است خوب است؛ می‌توانیم نمایشگاهی بگذاریم و کسانی که برای شهر کارهای تجسمی می‌کنند با این سوابق آشنا شوند و آن اشیا بیشتر در هنر امروز تهران نمود و ظهور داشته باشد.

وی اضافه کرد: اخرین کشفیات هم مربوط به بانوی 7000 ساله بود که کنار «قبرآقا» در خیابان مولوی پیدا شد و به اینجا منتقل کردند؛ خوب است که در همانجا می‌ماند و حفظ می‌شود؛ آقای دکتر حناچی هم از اینجا بازدید داشتند و یادداشت خوبی هم نوشتند و صحبت‌های خوبی هم کردند.

وی با اشاره برگزاری جایزه تهران در کاخ گلستان، گفت: در آن سال اسناد مربوط به تهران را که در کاخ گلستان بود جمع‌آوری کردیم و مشابه این را در موزه رضا عباسی هم انجام دادیم که این موزه اسناد مربوط به قیطریه را در خود دارد و نشان می‌دهد حدود 3000 سال پیش در اینجا زندگی وجود داشته است؛ اسناد آن هم به صورت لایه لایه وجود دارد.

مسجدجامعی گفت: پیشنهاد من این است ساختمان روزنامه اطلاعات که بسیار ارزشمند است و سابقه ساخت آن هم با موزه ها برابری می کند و به لحاظ مکانی در مرکز موزه ها هم قرار دارد و از سوی دیگر مصوبه شورا را هم برای راه‌اندازی موزه تهران داریم، با امکاناتی که در اختیار ما هست موزه تهران را راه اندازی کنیم؛ همان سال‌ها برای این موزه ویژه‌نامه‌ای هم منتشر کردیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در قسمت دیگری از سخنان خود گفت: به دلیل اینکه آقای خلیل‌آبادی در جلسه حضور ندارند من باید حق ری را هم ادا کنم؛ ما 1500 متر فضا به عنوان موزه در کنار برج طغرل داریم که رها شده و بلاتکلیف است؛ می‌توانیم موزه ری را هم در آنجا راه‌اندازی کنیم.

وی افزود: ری به تعبیر دکتر فرهادی موزه‌های در باد هم دارد مانند چشمه علی، قلعه گبری و تپه میل که جدای از موزه‌های سرپوشیده هستند.

مسجدجامعی در پایان گفت: حالا که تهران شهر موزه‌ها است، آقای شهردار و تیم ایشان هم تعلق خاصی به این میراث فرهنگی دارند؛ امکانات آن را داریم و با توجه به اینکه سال 1400 هم هست به نظرم می‌توانیم در مدت باقیمانده از کار دوره کنونی مدیریت شهری با همین امکانات برخی از این فضاها را آزاد کنیم و موزه تهران و موزه ری را راه‌اندازی کنیم.

295-14

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: