• سه شنبه ٢٣ ارديبهشت ١٣٩٩-١٢:٤٩
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٧٧٣٢
اعتراض محمد سالاری به مصوبه طرح توسعه مجلس

رویکردهای اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری بر خلاف مصالح شهر است

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: رویکرد های اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور بر خلاف تصمیمات مدیریت شهری و مصالح شهر بوده و ما به این رویه اعتراض داریم.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، محمد سالاری در دویست و سیزدهمین جلسه شورا، و در انتقاد به رویکرد های اخیر شورای عالی معماری و شهر سازی کشور، گفت: استحضار دارید در جلسات گذشته شورا، به رغم آنکه برای همه آحاد مردم تهران تامین پارکینگ را الزام آور کردیم، و بر اساس  طرح تفصیلی، اگر پارکینگی تامین نشود و در شرایط استثنایی عوارضی داده نشود، سازه نباید ساخته شود. اما در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی تصمیم‌ گرفته می‌شود که بخش عمده‌ای از پارکینگ‌های ساختمان پلاسکو که قرار بود در تراز  استانداردهای جمهوری اسلامی ساخته شود، تامین نشود.

وی ادامه داد: همچنین در جلسه روز گذشته شورای عالی معماری و شهرسازی کشور که ریاست محترم شورا و بنده نیز در آن حضور داشتیم، طرح توسعه مجلس شورای اسلامی در بهارستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. طرحی که پیشینه و سابقه  تاریخی دارد. و نیز مصوباتی هم از جمله مصوبه کمیسیون ماده 5 داشته است. البته در اینجا جا دارد از شهرداری منطقه و سپاه انصار المهدی که در تدوین محدوده گذرها اقدامات خوبی را انجام دادند، و محدوده 41 هکتار را به 28 هکتار برسانند، تشکر ‌کنم. اما آنچه که اکنون تصویب شده است، به رغم مخالفت‌های ریاست شورای شهر تهران و بنده، به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.

سالاری افزود: در محدوده طرح مشخص نشده است که خانه‌های ساخته شده، در چه جانمایی قرار دارند. و همچنین مشخص نیست خانه‌هایی که ساخته نشده‌اند، کجا باید ساخته شوند. و قابلیت راستی ‌آزمایی برای شهرداری تهران، نسبت به وزارتخانه وجود ندارد. و البته امکان دسترسی نیز وجود ندارد.

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفامه اصول شهرسازی و معماری به ویژه در حوزه سیما و  منظر شهری در آن رعایت نشده  است. در تمامی دنیا ساختمان‌های عمومی و حاکمیتی، نمادهای فاخر معماری کشورها محسوب می‌شوند. در حالی که ساختمان جدید مجلس به هیچ عنوان اصول مربوط به معماری ایرانی اسلامی را که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، توسط نهاد قانون‌گذار کشور، رعایت نشده است.

سالاری گفت: به رغم پیگیری‌هایی که در شورای شهر انجام دادیم، آنچه ارائه شده است، پذیرفته شده نیست.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه در طرح مصوب اعلام شده که  امکان دسترسی مردم به آنجا محدود و حذف شود، افزود: اگرچه تاکید کردیم و نماینده سازمان میراث فرهنگی نیز بر این مساله تاکید داشت، اما همچنان این نگرانی وجود دارد که دسترسی مردم محدود شود. این در حالی است که در همه دنیا، در کاخ‌های سلطنتی هم به راحتی امکان حضور مردم وجود دارد، اما این مسائل تعیین تکلیف نشد.

سالاری ادامه داد: پرداخت عوارض متعلق به ساختمان‌ها خیلی شفاف نیست. چنانکه آیا شعاع 500 متری باید از ساختمان مرکزی مجلس باشد، یا از محدوده ساختمان‌های اطراف آن باشد، بلاتکلیف است. لذا تکلیف مجلس معلوم شد که در کجا بارگذاری داشته باشد. ‌اما تکلیف مردم همچنان نامعلوم است.

او با بیان اینکه موضوع تعیین تکلیف عدم نفع‌ها نیز مشخص نشده است، گفت: وزارت راه و شهرسازی هنوز این مساله را تعیین تکلیف نکرده است.

همچنین سالاری گفت:‌رئیس شورای عالی معماری و شهرسازی کشور بدون توجه به دغدغه‌های درست نمایندگان شورای شهر تهران، آنرا تصویب کرده است. اگرچه از ما خواستند که نظرمان را اعلام کنیم، تا در مصوبه اعمال کنند. اما این رویکرد درستی نیست.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی افزود: در دوره مدیریت شهری گذشته، وزارت راه و شهرسازی تلاش می‌کرد تا نظر شورای شهر را اخذ کند. و بدون نظرات ما موضوعی را مطرح نمی‌کرد. اما در شرایط کنونی که انتظار همکاری و همراهی بیشتری می رود، رویکرد اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی جای اعتراض دارد.

4-213

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: