• سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨-١٧:١٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٧٢٢٥
احمد مسجدجامعی پس از استماع گزارش شورایاری منطقه 17 بیان داشت

از تعیین برنامه آینده منطقه 17 تا رعایت نظر ذینفعان در نامگذاری ها

عضو شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع گزارش شورایاری منطقه 17 تاکید کرد: مسیر آینده منطقه 17 باید مشخص شود.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، احمد مسجدجامعی در یکصدو نودو نهمین جلسه شورا و پس از استماع گزارش شورایاری منطقه 17 به مشکلات مطرح شده در گزارش ده سال قبل شورایاران منطقه 17 اشاره کرد و افزود:  مقایسه گزارش ده سال قبل شورایاران در صحن شورا با گزارش امروز حکایت از آن دارد که برخی مسائل و مشكلات در گزارش امروز نيست و برطرف شده است.

وی سپس به برخی از این مشکلات اشاره کرد و بیان داشت: ده سال پيش مسئله فاضلاب شهري از اولويت هاي اين منطقه بوده كه حل شده است و اين نشان دهنده سياست گذاري قاعده مند شورا در  بخش آبفا است. مسئله کمبود روشنايي کوچه ها و معابر نيز در گزارش ١٠ سال پيش مطرح بوده كه نشان مي دهد، امروز حل شده است. گزارش شورایاران منطقه 17 در ده سال پیش نشان مي دهد، در این منطقه ٤٠ حمام متروكه و ١٨ حمام تملك شده داريم. شهرداری مي تواند اينها را به يك جاذبه گردشگری تبديل کرده و براي اينها ظرفيت سازي جديد كند.

عضو شورای شهر تهران به تاریخ شکل گیری منطقه 17 پرداخت و گفت: زمانی اين منطقه به لحاظ سابقه سكونت، فقط امام زاده حسن را داشته است، و بقيه آن زمین های كشاورزي و آبرفتي بوده است. با گذشت زمان و متاسفانه ساخت و سازهاي غير اصولي و قارچ گونه، شكل های غير هندسي معابر و کوچه ها در این منطقه پدید آمده که امروز تبدیل به بافت ها فرسوده و كوچه های  تنگ و بن بست شده است. منطقه 17 بر روی گسل ري وگسل شمال به جنوب قرار دارد و بين دو خط راه آهن تبریز ـ تهران و تهران ـ جنوب محاصره شده است.

مسیر آینده منطقه 17 باید مشخص شود

رئیس ستاد هماهنگی شورایاری های شهر تهران به گاراژهای متروكه در منطقه 17که حدود 30 هکتار مساحت دارد اشاره کرد و گفت: این مشكلي است كه آقای شهردار هم به آن اشراف دارند  و لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد. اگر برنامه ای برای این فضاها نداشته باشیم ، تبدیل به كارگاه ها و پاساژهاي جديد مي شوند و به افزایش فضاهاي سبز که سرانه آن در منطقه کمترین مقدار در میان مناطق است، و نیز فضاهای خدماتي كمك نخواهد كرد. علت هم اين است كه دور تا دور اين منطقه بازارهايي وجود دارد و اينها در خدمت آن بازارهاي درون و بيرون منطقه قرار مي گيرند و به کارگاه و انبار تبدیل می شوند.

مسجدجامعی با تاکید بر این که تبديل شدن این فضاها به فضاي سبز و سرانه های فرهنگی و خدماتی براي تعيين مسير آينده  منطقه بسيار مهم است، بیان کرد: براي تعيين مسير آينده به نظرم دو نكته وجود دارد، يكي این که طبق گزارش جایکا (آژانس همکاری های بین المللی ژاپن) که طرح جامع مدیریت و پیشگیری از خسارات ناشی از زلزله در تهران بزرگ را در سالهای  (84- 1382) تهیه و در نهایت یک طرح نظام مند مدیریت بحران زلزله برای تهران تدوین شد نشان می دهد  ٨٠ تا ٩٠ درصد منطقه در بحران هایی مانند زلزله آسيب پذير است كه در گزارش شورایاران محترم نبود و بايد به آن توجه شود. البته گزارش جایکا مربوط به اوایل دهه ٨٠ است كه بايد به روزرساني شود و راه كارهاي آن گزارش به عنوان يك سند در برنامه ريزي مورد توجه قرار گيرد.

وی سپس به نکته دوم پرداخت و گفت: دومين نكته همان است كه دوستان گفتند، و من بر آن تاکید می کنم. پس از اجرای پروژه زیرگذر خط آهن تهران ـ تبریز در منطقه 17 فضایی باز در آن جا پدید آمد، طرح نيلوفري مطرح شد که چنانچه این محیط باز و به هم پیوسته در خدمت فضاي سبز و خدمات متناظر با اينگونه فضاها قرار بگيرد، به نظرم بسياري از مشكلات منطقه را مي تواند حل كند و نقطه عطفی در توسعه آنجا باشد.

 

رعایت نظر ذینفعان در نامگذاری ها یک اصل است

بخش دیگر سخنان احمد مسجد جامعی به واکنش در بررسی نام گذاری های معابر بود که در ادامه جلسه امروز شورا مطرح شد .

مسجدجامعی در باره نامگذاری های معابر و اماکن از جمله کوچه بی نام در خانی آباد به نام "مهر آسا"گفت: من به موضوعی اشاره می کنم که قبلا هم مطرح کردم و مربوط می شود به طرح مشارکت شورایاران در نامگذاری ها که آقای حق شناس گفتند، آن را به هیئت رئیسه داده اند. به نظر من باید نظر ذینفعان محلی را در نظر بگیریم. مهر آسا و اسامی دیگر بسیار خوب است. اما کسی که یک عمر در یک محله زیسته است در نامگذاری و تغییر نام بر ما ارجحیت دارد.

در ادامه بهاره آروین عضو هیئت رئیسه شورا اشاره کرد که این طرح به هیات رئیسه نرسیده و در اختیارشان نیست و حق شناس رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی بیان داشت از آن جا که طرح نیاز به اصلاحات داشت از هیئت رئیسه پس گرفته شده است.

سپس مسجدجامعی افزود: موضوع نامگذاری کاملا محلی است. رعایت نظر ذینفعان در نامگذاری ها یک اصل است. در این جا احترام شهروندی مطرح است. اگر ما به شهروندان فقط تکلیف می‌کنیم که مالیات و عوارض بدهند اینجا جایی است که می‌توانیم تجربه یک کار مشترک با آن ها را داشته باشیم. خدا خیر بدهد آقای خاتمی را با آن که نماینده مردم بود، حق خود را به مردم واگذار می کرد و کارهایی را هم که قانون در اختیارش گذاشته بود به آرای مردم می سپرد.

وی با اشاره به گزارشی که در صحن شورای شهر توسط یکی از شورایاران منطقه 17 ارائه شد اشاره کرد و گفت: ایشان ده سال قبل هم در همین شورا گزارش منطقه شان را دادند و این نشان می دهد که سال ها در این منطقه زندگی کرده اند. حالا باید پرسید، آیا نظر و سخن ایشان در نامگذاری های محله و منطقه اولویت دارند یا ما؟  

عضو شورای شهر تهران در ادامه و در باره نامگذاری بوستانی به نام شقایق که در صحن شورا مطرح شد نیز گفت: شقایق  نام بسیار زیبایی است و خود استاد ابراهیم هم علاوه بر آن که ساکن همان محله هستند، وجودشان نیز از جنس شقایق و مهر است، و کاملا با هم همپوشانی دارند. گرچه بوستان شقایق مهر خوب است. اما به نظرم بوستان شقایق قنبری مهر هم به نظرم مناسب است.

10-199

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: