• چهارشنبه ١١ دی ١٣٩٨-١٦:٣٩
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٦٩٦٨
سالاری در دومین همایش فصلی اعضای کمیته های نمای مناطق 22 گانه مطرح کرد؛ (5)

باید به دنبال کیفی سازی و احقاق حقوق عمومی در شهر باشیم

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا تاکید کرد: متاسفانه هنوز نگاه کیفی سازی در جامعه جای خود را باز نکرده است و ما به عنوان شورای پنجم دنبال همین دیده شدن شهر بودیم و باید کیفی سازی و احقاق حقوق عمومی را دنبال کنیم .

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران دومین همایش فصلی اعضای کمیته های نمای مناطق 22 گانه با حضور محمد سالاری رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا، علی اعطا رییس کمیته معماری و طرح های شهری، معاون شهر سازی شهرداری تهران و جمع کثیری از جامعه معماران شهری برگزار شد.

محمد سالاری در این همایش با اشاره به اینکه  امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیاز تسری نگاه و فهم کیفی سازی دارد، گفت: متاسفانه هنوز نگاه کیفی سازی در جامعه جای خود را باز نکرده است و قرار بود ما به عنوان شورای پنجم دنبال همین دیده شدن شهر که آقای بهشتی عنوان کردند باشیم، کیفی سازی و احقاق حقوق عمومی را دنبال کنیم.

وی خطاب به حاضران گفت: ما دچار پارادوکس جدی شدیم، شهری که چندین دهه دیده نشده و در این دیده نشدن همه عرصه ها بارگذاری شده و کیفیت هیج جایگاهی نداشته و  فدای درآمد های هنگفت و کمیت ها شده و رویکرد های شهرداری مبتنی بر پروژه های کمی که دیده  می شدند بوده است،  به یکباره در چنین فضایی شورایی منبعث از مطالبه مدنی می خواهد که رویکرد های کیفی را دنبال کند اما هنوز  اکثریت جامعه مدنی خواهان ادامه همان رویه گذشته است.

سالاری افزود: امروز جامعه مدنی دوباره خواستشان از ما این است که چرا شهردار را محدود می کنیم تا به مانند قبل رفتار نکند، چرا عوارضی که حق بر شهر است اخذ می کند و جالب اینجاست که خود اینها نیز با پاردوکس مواجهند.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا گفت: با این وجود شورای پنجم توجه به کیفیت را رویکرد خود قرار داد و بر همین اساس مصوبه برج باغ ها لغو شد و بر اساس همین رویکرد هم کمیته های نما تشکیل شد.

سالاری در ادامه افزود: در گذشته ما شاهد مداخلات قانونی در فضای داخلی که محل زندگی فرد است می بودیم اما نما که حق طبیعی شهر است نادیده گرفته می شد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه وضع کردن ضوابط قانونی نیز سبب طولانی شدن فرایند هایی می شود که تا پیش از این سوداگرانه بودند خاطر نشان ساخت: اعمال ضوابط مقررات ملی ساختمان، ضوابط کمیسیون های ماده 7 که درختان قطع نشود و شورای پنجم بر اعمال این فرایند ها اصرار دارد.

سالاری در ادامه گفت: اما عزیزان،  شورای پنجم در این مقطع تاریخی خیلی خیلی بی پناه است چرا که جامعه ی  مدنی ای که این نگاه ها را می پسندند در اقلیت محض هستند.

وی ادامه داد: امروز هم  اگر در فضای عمومی کشور با این همه ظرفیت های ذاتی که دارد با این ناکارامدی مواجه ایم بیشتر از اینکه مشکل مدیریت ها باشند مشکل جوامع شهری هستند.  چرا که  در کشوری که نگاه مبتنی بر منافع شخصی غلبه کرده بر منافع عمومی مدیران منتخب از دل جامعه هم همان نگاهی را دنبال می کنند که جامعه از آنان  می خواهد و لذا امروز هم که شورا ی پنجم دارد این نگاه کیفی را دنبال می کند متهم است به قفل زدن ها و امیدواریم این نگاه عمومی تغییر یابد.

محمد سالاری افزود: با این حال ما و شما بایستی طاقت بیاوریم و این راه را  تداوم دهیم تا رویکرد های کیفی سازی  در اولویت قرار گیرد.

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توجه به حقوق عمومی گفت: مشکل شهر سازی ما از گذشته این بوده  است که به حقوق عمومی توجه نمی شده و  اگر طرح های جامع و تفصیلی، موضعی و موضوعی مبتنی بر حقوق عمومی باشد آن موقع است که عرصه های عمومی باغات و حریم از دست نمی رود و کیفیت فدای کمیت نمی شود. اگر امروز وضعیت به اینجا رسیده چون در فرایند کلان ما حقوق عمومی دیده نشده و حق به شهر که از نظریات تسری یافته در جهان است و سازمان ملل برایش منشور نوشتند بدان توجهی نشده است.

سالاری با اشاره به فرایند تداوم کمیته ها نما گفت: ما امیدواریم که کمیته های نما به سرنوشت  شوراهای معماری مناطق دچار نشوند هر چند که شورای پنجم به جد در صدد اصلاح حدود اختیارات و مسئولیت های این شوراها بر آمد، شوراهایی که تصمیماتی می گرفت که حتی در حیطه اختیار کمیسیون ماده 5 هم نبود اما وقتی به روز اول تشکیل این شوراها می نگریم می بینیم که این شوراها هم تشکیل شده بودند برای ایجاد کیفیت و امیدواریم کمیته ها نما در راهی که قدم برداشته استوار باشد.

 

سالاری در پایان خطاب به معماران حاضر گفت: اگر امروز در کشور می خواهیم از اثر معماری فاخر اسم بیاوریم باید از صد ها سال پیش مثال بیاوریم چون معماران در نگاهشان دچار مشکل جدی شده بودند و امروز امیدوارم اینها بیایند و هویت از دست رفته این حوزه را احیا کنند.

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: