• سه شنبه ٢٨ آبان ١٣٩٨-٠٩:٥٤
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٦٦١١
محمدجواد حق‌شناس:

سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به یکی از بزرگترین ناشران کتاب‌های صوتی تبدیل شود

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با اشاره به اینکه ما کتابخانه را به ساختمان و میز و نیمکت‌ها نمی‌شناسیم، به کتاب می‌شناسیم و کتاب‌هایی که هر دوره باید نو شوند تاکید کرد: درست است که کتاب‌های صوتی حس و حال کتاب کاغذی را ندارند اما باید در این زمینه هم به سراغ تکنولوژی‌های جدید برویم. بخش عظیمی از وقت شهروندان تهرانی در ترافیک تلف می‌شود. چه اشکالی دارد درصدی از وقتشان را به شنیدن کتاب اختصاص دهند.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران  همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، دهمین دوره جشن «کتاب‌یار» برای تقدیر از خادمان کتاب، کتابخوانان و کتابداران برتر کتابخانه‌های عمومی شهر تهران، دوشنبه ۲۷ آبان ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلیمن میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدجواد حق‌شناس رییس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، جمعی از مدیران فرهنگی و هنری پایتخت و همه کتابداران ۱۱۰ کتابخانه سازمان فرهنگی هنری در فرهنگ‌سرای ارسباران برگزار شد.

 

محمد جواد حق شناس رییس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای سخنان خود با اشاره به حضور سه ساله در جشن کتاب یار گفت: امسال سومین سالی است که خدمت شما می‌رسم و شاید در این چند سال کمتر متعهد بودم که در برنامه‌ای مداوم حضور داشته باشم و این نبوده به جز اینکه عرض ارادت کنم محضر کسانی که در خدمت فرهنگ دانش تعالی و توسعه کشور هستند.

 

وی افزود: می‌دانم که شما در وضعیت خوب معیشتی نیستید. می‌دانم که آنچه در خور تلاش و زحمت شماست را ما نمی‌توانیم برایتان فراهم کنیم. اما این را بدانید که شهر ما مفتخر است به حضور شما عزیزان که بسیار بی سر و صدا در خدمت فرهنگ این شهر هستید. چرا که اگر کشور ما بخواهد مسیر تعالی و رشد را طی کند راهی به جز عبور از مسیر فرهنگ کتاب و کتابخوانی ندارد.

 

حق‌شناس با اشاره به سرانه مطالعه در ایران گفت: چه کنیم که با این واقعیت تلخ رو به رو هستیم که ساعات و دقایقی که باید شهروندان با کتاب مانوس باشند، چندان وضعیت خوبی ندارد و ما در مقایسه با دیگر کشورها باید شرمگینانه نسبت به این مقوله مواجه شویم. اما می‌دانم با شکل گیری نظام پیشنهادی شما می‌توانید راهکارهایی را برای جذب مردم به درک و کشف لذت مطالعه پیشنهاد کنید. ما این آمادگی را داریم که در کمسیون فرهنگی از طرح‌های پیشنهادی شما حمایت کنیم.

 

وی با اشاره به گرانی کاغذ و وضع معیشتی مردم گفت: امروز کتاب مهم‌ترین ابزار انتقال دانش است. گران شدن کاغذ، ارزی که باید برای واردات کاغذ مورد نیازمان پرداخت کنیم ما را به سوی شکل‌های دیگر مطالعه می‌کشاند.

 

رییس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: من این توفیق را داشتم از کتابخانه نابینایان فرهنگ‌سرای خاوران بازدید کنم. مجموعه نفیس کتاب‌های صوتی این مرکز نشان می‌دهد که سازمان فرهنگی هنری در زمینه تولید کتاب‌های صوتی چه میزان پیشگام بوده است.

 

وی افزود: درست است که کتاب‌های صوتی حس و حال کتاب کاغذی را ندارند اما باید در این زمینه هم به سراغ تکنولوژی‌های جدید برویم. بخش عظیمی از وقت شهروندان تهرانی در ترافیک تلف می‌شود. چه اشکالی دارد درصدی از وقتشان را به شنیدن کتاب اختصاص دهند.

 

حق‌شناس اضافه کرد: امکان ایجاد فرصت مطالعه با هزینه‌ای اندک را برای جوانان، برای کهنسالان که شاید چشمی برای خواندن نداشته باشند و حتی کسانی که سواد خواندن و نوشتن ندارند، امکانی است که باید به آن توجه شود. امروز می‌توانیم تمامی کتاب‌ها را با حفظ حقوق مولف به کتاب صوتی تبدیل کنیم. سازمان فرهنگی هنری می‌تواند به یکی از بزرگترین ناشران کتاب‌های صوتی تبدیل شود. هریک از کتابخانه‌های این  سازمان می‌توانند یک لابراتوار کتاب صوتی داشته باشند.

 

وی در ادامه به برنامه‌های شورای اسلامی شهر تهران برای ترویج کتابخوانی اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما در حوزه کتاب، احیای راسته‌های فرهنگی است. در تهران خیابان انقلاب و خیابان کریمخان قطب کتاب‌فروشی‌ها را تشکیل می‌دهند. امیدواریم این بخش را با کمک شما عزیزان و مدیران فرهنگی شهر تهران که امروز در راس آن حجت‌الاسلام امرودی قرار دارد که شخصیتی که فرهنگی است بتوانیم آباد کنیم تا دینمان را به شهرمان ادا کنیم.

 

این عضو شورای شهر در پایان سخنان خود گفت: من از همه کتاب‌یاران سازمان فرهنگی هنری تقدیر می‌کنم. ‌می‌دانم به خاطر عدم تطبیق امکانات با نیاز مخاطب چه سال سختی داشته‌اید. می‌دانم چندین سال است کتاب تازه‌ای دریافت نکرده‌اید. این اتفاق تلخی است. امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که قول یک میلیاردی کمک به کتابخانه‌های تهران را داده‌اند به زودی قول خود را عملی کنند. چرا که ما کتابخانه را به ساختمان و میز و نیمکت‌ها نمی‌شناسیم، به کتاب می‌شناسیم. کتاب‌هایی که هر دوره باید نو شوند.

منبع: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: