• چهارشنبه ١٢ تير ١٣٩٨-١٣:٢٢
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٥٤٠
جمالی نژاد در نخستین اجلاس روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری شورای شهر مراکز استان ها:

نیاز امروز ما در عرصه اداره شهرها وجود حکیمان شهری به جای معماران و مهندسان است

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با انتقاد از وضعیت شهرسازی و معماری جدید گفت: متأسفانه شهرسازی و معماری اخیرمان بیشتر به فضاهای مادی وصل بوده و شهرها را از فضای معنوی تهی کرده است.

رییس سازمان شهرداریها ودهیاری های کشور که چهارشنبه ۱۲ تیر در اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها در تهران سخن میگفت، با بیان اینکه جمعیت زیادی در کلانشهرها و شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند،اظهار داشت: نظام شهری بیمار موجب شده که روستاها و شهرهای کوچک کم کم خالی از سکنه شوند.

 مهدی جمالی نژاد با بیان اینکه شاهد سندروم کلانشهرها هستیم، گفت: مهاجرت به کلانشهرها و میل به زندگی در شهرهای بزرگ سبب شده روستاها از سکونت خالی و تولید در آنها متوقف شود.

وی اضافه کرد: باید کمی به گذشته برگشت و دید چرا در گذشته شهرسازی و مکاتب شهرسازی پایدارتر از حال بوده‌اند.

وی افزود: خیلی از آسیب‌های امروز کشورمان به این دلیل بوده است که توسعه ایجاد شده در ۲۰۰ سال اخیر نتوانسته از جنبه‌های روحی و معنوی و درونی شکل بگیرد. اگر معماری شیخ اشراق و طوسی امروز هنوز بعد از صدها سال پایدار است دلیلش همین است که تنها از یک روح معنوی برخوردار بوده‌اند.

رییس سازمان شهرداریهاودهیاریهای کشور گفت: معماری و شهرسازی ما در گذشته ساکنان شهرهارا به عالم معنا وصل می‌کرد ولی معماری و شهرسازی فعلی ما تهی از این معنا و مفهوم هستند اما ما امروز بیش از اینکه به معماران شهری نیاز داشته باشیم و نیاز به شهرسازان و مهندسین عمران داشته باشیم به حکیم شهری نیاز داریم.

وی تصریح کرد: اگر در گذشته یزد و قزوین و ری و اصفهان و اردبیل شکل می‌گیرد دلیلش وجود فارابی‌ها و شیخ بهایی‌ها بوده است که هم حکیم بودند و هم طبیب و معمار.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: سالانه شاهد عمران و آبادی کلانشهرها هستیم، اما این عمران و آبادانی نتوانسته مشکلات آن ها را رفع کند.

جمالی‌نژاد اضافه کرد: بسیاری از چالش‌ها به این دلیل است که ما در توسعه عمرانی سال‌های اخیر به جنبه‌های روحی، درونی و روانی جامعه توجه نکرده‌ایم. متأسفانه شهرسازی و معماری اخیرمان بیشتر به فضاهای مادی وصل  شده و ما را از فضاهای معنوی و درونی دور کرده است و می‌بینیم با اینکه اقدامات زیادی انجام شده اما آسایش و حفظ آسایش را ایجاد نکرده است.

جمالی نژاد در ادامه افزود: جنس شورا و شهرداری نیاز به تعامل دو جانبه دارد و موضوعات باید در این حوزه به طور گسترده‌ای مورد توجه قرار گیرند، برای اصلاح این روند، خدمات شهری، زیباسازی، ترافیک و غیره به تنهایی نمی‌تواند این مشکلات را حل کند، لذا باید همه مشکلات را احصاء کنیم و در یک نگاه همه جانبه به دنبال رفع آن‌ها باشیم.

وی همچنین گفت: باید بتوانیم شاخص‌ها و عناصر شهرهای ایرانی-اسلامی را احصا کنیم و با بهره گیری از آنها در راستای حل مشکلات شهرهای فعلی اقدام کنیم.

 لازم به ذکر است، نخستین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان ها توسط کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران روز چهارشنبه 12 تیرماه برگزار شد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: