• پنج شنبه ٢٤ مهر ١٣٩٩-١٧:١٧
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٩٣٣٦
الهام فخاری در نشست سلامت روان بیان کرد؛

تاثیر طلا، ارز و خودرو بر سلامت روان

الهام فخاری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: امروز مساله ارز و طلا و خودرو صرفا یک مساله اقتصادی نیست و حتی یک مساله روانشناسی هم محسوب می‌شود و نباید از آسیب‌های روانی آن غافل شد.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران به نقل از ستاد سمن‌ها، الهام فخاری در نشست سلامت روان که به مناسبت هفته سلامت روان و با حضور تعدادی از انجمن‌ها و پنج عضو دیگر شورای شهر تهران در محل سالن کنفرانس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد شهر تهران برگزار شد، گفت: در شرایط فعلی اهمیت سلامت روان و ضرورت توجه به آن بیشتر از گذشته مشهود است و مسائلی مانند تحریم‌های اقتصادی، کرونا و … روی تمام ابعاد زندگی ازجمله سلامت روان تاثیر گذاشته است.
او با بیان اینکه پیش‌بینی ناپذیز بودن اوضاع سلامت روان را به مخاطره می‌اندازد و به آن آسیب می‌زند، گفت: امروز مساله ارز و طلا و خودرو صرفا یک مساله اقتصادی نیست و حتی یک مساله روانشناسی هم محسوب می‌شود و نباید از آسیب‌های روانی آن غافل شد.

توجه به سلامت روان در برنامه سوم و بودجه سالانه شهرداری تهران

فخاری با بیان اینکه انتظار از شورای شهر پنجم با وجود بیان جامعه‌نگری که داشته است، بیشتر از این بود، گفت: سلامت روان یکی از کلیدواژه‌ها و محورهای اصلی برنامه‌های کار شورای شهر پنجم بوده است و در برنامه سوم توسعه شهر تهران و سند بودجه نیز از سوی شورای شهر مورد توجه جدی قرار گرفته و ردیف مشخصی نیز دریافت کرده است.
رییس شورای استان تهران ادامه داد: در راستای تحقق همین اولویت‌ها نیز ما هم در شورای استان تهران در محورهای آموزش و زمینه‌سازی برای خدمات بهداشت رواتی تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره داشتیم و هم شهردار تهران تفاهم‌نامه‌ای بت نکرده ای اجرایی با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور امضا کرده‌اند و اقدام‌۶ای مختلفی نیز انجام شده است.
فخاری با بیان اینکه آگاهی جامعه در مورد سلامت روان نسبت به ۱۰ – ۱۵ سال پیش بیشتر شده است، گفت: اما متاسفانه همچنان این موضوع جزو پنج اولویت اول بسیاری از مدیران ما نیست و لازم است که ما نگاه به شهر را از منظر سلامت روان تغییر بدهیم.

ضرورت تهیه پیوست سلامت روان برای پروژه‌های معماری و شهرسازی

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه لازم است که درخدمت یا کار شهری و روستایی یا پروژه‌های شهرسازی و معماری پیوست سلامت روان هم داشته باشند، گفت: ما در تفاهم نامه با سازمان نظام روانشناسی کمیته روانشناسی شهری را ایجاد کردیم.
او به موضوع روانشناسی بحران نیز اشاره کرد و افزود: تهران شهری مستعد بحران است و باید مورد توجه قرار بگیرد که چه مواردی باید قبل و حین و پس از بحران برای سلامت روان شهروندان انجام شود. برای نمونه چگونگی و زمان و میزان انتشار خبر در چالش‌ها ازنظر امنیت روانی مهم است. ما باید بدانیم که اخبار بحران در شهر را با چه ادبیاتی، کجا و با کدام هدف منتشر می‌کنیم.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: چگونگی تسهیل حضور و دسترسی‌های عادلانه افراد با نیازهای ویژه روانی هم ازجمله مواردی است که تاکنون به آن پرداخته نشده، کسی از مناسب‌سازی شهری برای افراد با نیازهای ویژه روان‌شناختی سخن نمی‌گوید در حالی که هم خانواده افراد و هم خود افراد درگیر اختلالات یا دارای نیازهای ویژه روانی هم بخشی از جامعه شهروندی هستند، باید به حقوق آنان احترام گذاشت، از فشار و تنش ها کاست و فرصت تعامل اجتماعی آن‌ها را فراهم کرد. با کمک متخصصان سلامت روان می‌توان رویکرد به شهر را بازنگری کرد و باید در دستور کار مدیریت شهری باشد و می‌توان کاستی‌ها در این زمینه را تا حدی جبران کرد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: