• يکشنبه ١٧ شهريور ١٣٩٨-١٤:٢٥
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٩٨٨
در صحن شورا به تصویب رسید:9-163

اختصاص 20 درصد از ردیف بودجه حمایت از توسعه و تجهیز مدارس برای مناسب سازی مدارس دخترانه دولتی

اعضای شورای اسلامی شهر تهران بر اساس طرح دو فوریتی که از سوی ناهید خدا کرمی رییس کمیسیون سلامت شورا وصول شد با اختصاص 20 درصد از ردیف بودجه حمایت از توسعه و تجهیز مدارس برای مناسب سازی مدارس دخترانه دولتی در مناطق 22 گانه موافقت کردند.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و شصت و سومین جلسه شورا ناهید خدا کرمی طرح دو فرویتی مبنی بر اختصاص 20 درصد از ردیف بودجه حمایت از توسعه و تجهیز مدارس برای مناسب سازی مدارس دخترانه دولتی مناطق 22 گانه را با 16 امضا اعلام وصول کرد. 
خدا کرمی در ابتدا در خصوص دلایل دو فوریت این طرح گفت: 76درصد دختران ایرانی از کمبود ویتامین دی رنج می‌برند و قرار است این دختران مادران آینده ما باشند و برای همین کلسیم و ویتامین برای بدن آن‌ها حیاتی است آن‌ها به دلیل این فقدان در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. برای تامین ویتامین دی بدن، نور آفتاب از اهمیت فراوانی برخوردار است و بنابراین مناسب‌سازی مدارس حائز اهمیت به خصوص که در حال حاضر مساله عدالت آموزشی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی ادامه داد: بسیاری مدارس غیرانتفاعی شرایط آزادانه فعالیت ورزشی دختران را ایجاد می‌کنند. لذا مناسب‌سازی مدارس دخترانه دولتی از وظایف شهرداری است.
خدا کرمی در ادامه افزود: این در شرایطی است که زمانی به آغاز مهر ماه و باز گشایی مدارس نمانده و لذا می بایست هر چه سریعتر در این خصوص اقدام شود. 

مرتضی الویری در ادامه به عنوان مخالف دو فوریت گفت: بنده نیز با محتوای این طرح کاملا موافقم اما در خصوص دو فوریت باید گفت بر چه مبنایی 20 درصد در نظر گرفته شده و چرا کمتر یا بیشتر در نظر گرفته نشده است؟
وی افزود: به دلیل اینکه ما نمی توانیم در جلسه علنی اطلاعات و آمار دقیق و روشنی داشته باشیم پیشنهاد می کنم این طرح یک فوریتی بشود و اختلاف زمانی آن هم یک هفته خواهد بود تا بررسی های کارشنلاسی بیشتری روی آن صورت گیرد.

شهربانو امانی نیز به عنوان موافق دو فوریت طرح گفت: ما منتظر بودیم عدالت در آموزش ساری و جاری شود، اگر فرزند دختر ما همانند فرزند پسر از ابتدای انقلاب در یک فضای محصور که از نور خورشید هم بهره مند می شد استفاده کمی کردند و همین نگاه به این مقوله می شد طبیعتا خیلی هزینه ها امروز کاهش پیدا می کرد. 
امانی ادامه داد: وقتی 30 درصد لیست شورا زنان بودند فکر می کردیم که سیاست گذاری شورای باعث تغییر نگاه در مدیران بشود و به عنوان یک الگو قرار گیرد.
وی افزود: چرا آقایان نسبت به این موارد حساس نیستند در حالی که 50 درصد رای شان را از همین زنان و دختران شهر گرفتند. 
حسن خلیل آبادی نیز گفت: ما بعد از شهریور ماه بودجه ای به آموزش و پرورش نمی دهیم و همان بودجه ای هم که داده شده در حال اتمام است لذا بهتر است برای مهر ماه سال جاری یک مدرسه در هر منطقه مناسب سازی شود. 
در نهایت دو فوریت طرح با آرای موافق اعضا رای آورد. 
در ادامه جلسه نوبت به اعلام دلایل وصول طرح و بررسی کلیات آن رسید. 
خدا کرمی اینبار نیز گفت: مدارس محلی برای آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان است که در سنین رشد و تکامل بیشترین زمان کیفی خود را در آن می گذرانند. به دلایل فرهنگی مذهبی و قوانین کشور دختران ما در اماکن عمومی ملزم به رعایت حجاب می باشند. رعایت این پوشش در محیط تک جنسیتی مدارس دخترانه که از نظر تربیتی انتظار می‌ رود مثل خانه محیطی امن و بی‌دغدغه باشد، نگرانی‌های زیر را در حوزه سلامت ایجاد می‌کند:

-آمار نشان می‌دهد که ۷۶ درصد از دختران تهرانی از کمبود ویتامین دی رنج می‌برند. کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به بروز بیماری‌ های قلبی عروقی و افسردگی شود. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب اصلی‌ترین راهکار برای تامین این ویتامین حیاتی در بدن است. در حال حاضر تامین این نیاز برای بسیاری از دختران میسر نیست.


-تحقیقات متعدد اهمیت فعالیت فیزیکی در رشد جسمی و روانی کودکان و نوجوانان را اثبات کرده است. ورزش علاوه بر منافع جسمی در تقویت اعتماد به نفس و تکامل روانی و اجتماعی نیز بسیار موثر است. در بسیاری مدارس دولتی به علت وجود مشرف و نبود امکانات، ورزش با پوشش مناسب ورزشی برای دختران ممکن نیست. این آسیب از آن ‌‌‌جا بسیار مهم است که دختران مانند پسران امکان استفاده آزادانه از پارک ها و فضاهای عمومی را ندارند و مدرسه تنها مکانی است که می تواند این موقعیت را برای شان ایجاد کند.

-در حال حاضر بسیاری از مدارس غیردولتی شرایطی را فراهم کرده اند که دختران دانش آموز می توانند بدون حجاب در محیطی امن به آموزش و فعالیت‌های فیزیکی بپردازند. با توجه به شهریه بالای این مدارس و دسترسی نداشتن اکثر طبقات جامعه به این امکانات، ضروری است که برای برقراری عدالت و برابری در استفاده از امکانات آموزش و پرورش فارغ از جنسیت دانش آموزان، شهرداری بخشی از ردیف بودجه اختصاصی کمک به آموزش و پرورش را صرفا برای مناسب‌سازی مدارس دخترانه اختصاص دهد.
خداکرمی در ادامه با اشاره به ماده واحده این طرح گفت: شهرداری تهران مکلف است تا 20 درصد از ردیف بودجه اختصاصی سالانه به آموزش و پرورش تهران را برای مناسب سازی مدارس دخترانه دولتی در مناطق 22 گانه شهر تهران هزینه کند بطوری که در سال 1398 حداقل در هر منطقه محوطه یک دبیرستان دخترانه با استفاده از سازه های سبک٬ ایمن و منطبق با منظر شهری رفع مشرف و مناسب سازی شود.

در نهایت کلیات طرح نیز بدون مخالف به تصویب رسید . 

در ادامه جلسه اما شهربانو امانی پیشنهاد افزایش تخصیص 20 درصدی به 50 درصد را ارائه داد و گفت: در آستانه دهه پنجم انقلاب سازه های مدارس دخترانه طوری نبوده که دختران آزاد باشند، تحرک داشته باشند و بتوانند از نور خورشید استفاد کنند. این در حالی است که امروز اضافه وزن یکی از مشکلات دختران ما و مادران آینده جامعه ما است. لذا برای اینکه بتوانیم هنجارهای درست را آموزش دهیم می توانیم این عدد را از 20 درصد به 50 درصد برسانیم. 

در ادامه حجت نظری به عنوان مخالف این پیشنهاد گفت: امروز 17 شهریور است و عملا اگر کاری می خواهد انجام شود از 23 شهریور خواهد بودو این در شرایطی است که ظرف 14 روز هیات تطبیق باید بر این طرح نظر دهد که عملا وارد مهر ماه می شویم لذا انجام فعالیت در مدارس امکان پذیر نیست. 
وی ادامه داد: فارغ از همه این بحث ها موافقم که همه دستگاه ها همکاری کنند زودتر کاری انجام دهند . این در حالی است که در دستور العمل تخصیص بودجه به آموزش و پرورش کد پروژه و موارد متعددی دیده شده که باید در آن هزینه کنیم لذا تقاضا دارم همان 20 درصد از کل کد پروژه ها بس باشد. 
در نهايت این پیشنهاد به تصویب نرسید.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: