• يکشنبه ١٧ شهريور ١٣٩٨-١١:٥٠
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٩٨٤
شهربانو امانی در تذکری نسبت به عدم ساماندهی موتور سیکلت ها بیان داشت:5-163

حدود 64درصد موتورسیکلت‌های پایتخت از رده خارج هستند/ لزوم توجه و آموزش فرهنگ صحیح شهر نشینی از سوی شهرداری تهران

رییس کمیته ایمنی و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه هیچگونه برنامه اجرایی و کارشناسی شده در خصوص ساماندهی موتور سیکلت ها دیده نمی شود و ضبط و توقیف موتور سیکلت ها در پارکینگ هم هیچ دردی از این معضل حل نمی کند لذا باید به صورت همه جانبه درباره موتور سیکلت چاره اندیشی کرده و از اقدامات سلبی در این زمینه خودداری نمود.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران شهربانو امانی در یکصد و شصت و سومین جلسه شورا در تذکری خطاب به معاونت حمل و نقل و ترافیک و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و نیز پلیس راهور تهران گفت: همانگونه که مستحضر هستید موتور سیکلت بخش عمده ای از فراوانی وسایل نقلیه را به خود اختصاص داده است، در حالی که از آلودگی هوای بیشتر، از ضریب ایمنی پایین تری برخوردار است و درصد زیادی از تلفات و ضایعات ناشی از تصادفات را به خود اختصاص می دهد. 

وی در ادامه با اشاره به آماری در خصوص معضلات ناشی از عدم ساماندهی موتور سیکلت ها گفت: 
1-حدود 2.4 میلیون دستگاه موتور سیکلت در شهر تهران تا پایان سال 96 شماره گذاری شده است. البته آمار های غیر رسمی از وجود حدود 3.5 میلیون دستگاه موتور سیکلت در شهر تهران حکایت دارند.
2-حدود 99 درصد از موتور سیکلت های پایتخت از نوع کاربراتوری هستند و بر اساس سن فرسودگی (کاربراتوری:6 سال- انژکتوری:8 سال) حدود 64 درصد آن ها از رده خارج شده اند. 
3-بر اساس آخرین مطالعات سیاهه انتشار در پایان سال 96، سهم موتور سیکلت از میزان آلایندگی منابع متحرک در آلاینده های ذرات معلق، مونوکسید کربن و ترکیبات عالی فرار، به ترتیب 17، 25 و 39 درصد است. 
4-هر موتور سیکلت کاربراتوری در هر کیلومتر مسافت ، حدود 15 گرم آلودگی ایجاد می کند. به عبارتی یک موتور سیکلت کاربراتوری، حدود 7 برابر یک خودروی استاندارد یورو 4 ، آلودگی تولید می کند. 
5-تعداد فوتی های ناشی از تصادف در شهر تهران با موتور سیکلت در سال های 96، 97 و سه ماهه اول سال 98 ، به ترتیب 246 نفر (36 درصد از فوتی های ناشی از تصادف)، 247 نفر(38درصد) و 48 نفر(32درصد) بوده است.
این عضو شورای شهر تهران خاطر نشان ساخت: در کنار آماری که ارائه شد، موضوع سلب آسایش، مزاحمت ها و تخلفات آن از قبیل عبور از چراغ قرمز، حرکت در خلاف جهت، تردد در پیاده روها را نیز اضافه کنید. 
امانی یاد آور شد: معضل موتور سیکلت در تهران، روزانه شرایط اجتماعی و تردد در خیابان ها را برای شهروندان و عابران سخت تر می کند. لذا شهرداری تهران در خصوص ترویج و گسترش فرهنگ شهروندی و بهبود وضعیت حمل و نقل و رانندگی در شهر، تلاش هایی انجام داده است که لازم بوده ولی کافی نیست.


امانی در ادامه سخنان خود گفت: کاهش برخی از معیار های اخلاقی در فرهنگ شهرنشینی ما هیچ دلیلی جز کم کاری متولیان حوزه فرهنگ ندارد، زیرا مردمی که می توانند عمق واقعه بزرگ عاشورا را درک و از آن پاسداری کنند بی تردید توانسته اند تمامی قله های فرهنگی را فتح نمایند. 

وی افزود: شهرداری باید در کنار ساز و کارهای فنی، توجه و آموزش فرهنگ صحیح شهرنشینی را سرلوحهه کار خود قرار دهد. باید به همان میزان که در خصوص خودروها، وسواس و حساسیت به خرج داده می شود، به موتور سیکلت ها نیز اهمیت داده شود. 
امانی یاد آور شد: متاسفانه در این خصوص هیچگونه برنامه اجرایی و کارشناسی شده دیده نمی شود و این بی برنامگی باعث تحمیل هزینه های قابل تاملی به شهر در زمینه های زیست محیطی و ترافیکی خواهد شد. 
رییس کمیته ایمنی و حمل و نقل شورا گفت: ضبط و توقیف موتور سیکلت ها در پارکینگ نیز هیچ دردی از معضل موتور سیکلت ها را حل نمی کند و لذا باید به صورت همه جانبه درباره موتور سیکلت چاره اندیشی کرده و از اقدامات سلبی در این زمینه خودداری نمود. 

حل این معضل بزرگ نیاز به اراده قوی دارد
امانی در ادامه سخنان خود گفت: لذا از شهردار تهران می خواهم ضمن توجه به این مسئله بسیار مهم، گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای ماده 53 برنامه 5 ساله سوم مبنی بر ساماندهی موتور سیکلت های شهر تهران را به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید. 
وی ادامه داد: از شهروندان عزیز تهرانی بخصوص افراد تاثیر گذار بر افکار عمومی جامعه، نیز درخواست دارم به این معضل مهم بپردازند و به نحوی سهم و نقش خود را در فرهنگ سازی جامعه و نهادینه سازی قانونمداری و پرهیز از قانون گریزی در این عرصه ایفاد کنند.
وی خطاب به ریاست شورا گفت: خواهشمند است با توجه به اهمیت موضوع و در اجرای ماده 73 قانون شوراها مراتب را به شهردار تهران به عنوان تذکر ابلاغ فرمایید. 


ریاست قوه قضاییه در احکام مربوط به زنان در راستای عدالتخواهی تجدید نظر کنند
شهربانو امانی در بخش دیگری از سخنان خود از ریاست قوه قضاییه خواست تا نسبت به احکام مربوط به زنان به ویژه خبرنگاران زن و فعالین مدنی تجدید نظر کنند. 
وی افزود: از ریاست جدید قوه قضاییه با توجه به سخنرانی تخصصی که داشتند و از عدالتخواهی و مبارزه با فساد صحبت کردند تقاضا دارم در توجه به احکام مربوط به زنان به ویژه خبرنگاران زن و فعالین مدنی تجدید نظر کنند.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: