• سه شنبه ١٢ شهريور ١٣٩٨-١٤:٥٠
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥٩٤٢
حق شناس تاکید کرد:

مراسم اربعین زیر پرچم امام حسین (ع) و طبق آیین عاشورایی برگزار می شود/ رویکرد شهرداری تهران در مراسم اربعین در عراق از جنس خدمات شهری خواهد بود نه فرهنگی

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جلسه هم اندیشی برپایی مراسم اربعین 98 در کربلا و تهران با تاکید بر اینکه رویکرد شهرداری تهران برای این مراسم در عراق تنها از جنس خدمات شهری خواهد بود افزود: اما در مراسم راهپیمایی اربعین تهران رویکردمان کاملا فرهنگی و اجتماعی است ضمن آنکه نباید فراموش کنیم که این مراسم زیر پرچم امام حسین (ع) و تحت آیین عاشورایی برگزار می شود.

 

 

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران نخستین جلسه هم اندیشی پرپایی مراسم اربعین سال 98 به دعوت محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا و با حضور زهرا صدر اعظم نوری رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شور، مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری به همراه مسئولان سازمانهای ذی ربط این معاونت و جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی، مشاور شهردار تهران، رییس بسیج شهرداری، رییس حراست کل شهرداری، رییس سازمان بازرسی، شهرداران مناطق 6، 4 و 13و روسای سایر مجموعه های زیر مجموعه شهرداری تهران صبح امروز برگزار شد.

 

محمد جواد حق شناس در ابتدای این نشست با یادآوری این نکته که موضوع این نشست به دوبخش وظایف شهرداری تهران در اربعین کربلا و اربعین تهران تقسیم شده است به توضیحاتی پیرامون بخش نخست پرداخت  و افزود: طبق قانون شهرداری ها نمی توانند به غیر حوزه جغرافیایی خود خدماتشان را ارائه دهند. اما در حوادث غیر مترقبه مانند سیل و زلزله و برنامه های ملی مانند مراسم اربعین که قرار است خدمات شهرداری ها خارج از حوزه جغرافیایی شان ارائه شود ستادی در وزارت کشور شکل گرفته و بر اساس چارت سازمانی و کمیته هایی که تعیین شده است شهرداری های شهرهای کشور موظف به خدمات رسانی در این زمینه ها به سایر شهرها می شوند.

 

وی ادامه داد: برای مراسم اربعین نیز شهرداری تهران طبق کمیته های 13 گانه ایی که در ستاد وزارت کشور تعیین شده مسئولیت کمیته خدمات شهری را بر عهده  دارد به بیانی دیگر شهرداری تهران به درخواست وزارت کشور در این مراسم خدمات رسانی خواهد داشت.

 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با بیان اینکه رویکرد شهرداری تهران در اربعین حسینی در عراق اصلا فرهنگی نخواهد بود افزود: مسئولیت این بخش بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و شهرداری تهران در این حوزه هیچ مسئولیتی را نباید بپذیرد.

 

وی ادامه داد: کل ایران در این مراسم حضور دارد بنابراین سایر شهرداری های کشور و سازمانهای مرتبط هم باید در این مراسم ارائه خدمات داشته باشند و  شهرداری تهران قرار نیست بار مسئولیت همه را بر دوش بکشد.

 

محمد جواد حق شناس در ادامه سخنان خود یادآور شد: انتظار ما از شهرداری تهران این است که بیشترین خدماتش را به زائران تهرانی که از مرزهای سه گانه تعریف شده عبور خواهند کرد ارائه دهد و در عراق نیز در حوزه اختیاراتی که دارد انجام وظیفه کند.

 

وی افزود: طبق بررسی در سنوات گذشته بیشترین زائران تهرانی از مرز مهران و تعداد کمتری از چزابه و شلمچه عبور می کنند بنابراین شهرداری تهران بیشترین خدماتش را دراین مرز مستقر و متمرکز کند.

 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران همچنین خواستار تعیین تکلیف موکب امام رضا (ع)  که برای شهرداری تهران است و در حال حاضر در اختیار ندارد شد.

 

حق شناس همچنین بر بیمه بودن همه افرادی که از شهرداری تهران قرار است در این مراسم خدمت رسانی داشته باشند تاکید کرد.

 

وی با بیان این موضوع که احتمال دارد مرز خسروی برای اربعین امسال ارائه خدمات داشته باشد به مسئولان حاضر در جلسه تاکید کرد برای ارائه خدمات در چهار مرز آماده باشید در غیر این صورت تمرکز و محوریت بر مرز مهران خواهد بود.

 

 

محمد جواد حق شناس در ادامه به بیان توصیه ها و انتظارات شورای شهر تهران در بخش دوم خدمت رسانی شهرداری در اربعین 98 تهران که همزمان با مراسم در کربلا برگزار خواهد شد اشاره داشت و افزود: مراسم راهپیمایی در اربعین حسینی سنتی است که به رسم آیین های عاشورایی در تهران بر گذار می شود و چند سالی است که  عنوان جاماندگان را به خود گرفته است. اینکه در این راهپیمایی همدلی و همراهی با زائران کربلا صورت می گیرد و نمادسازی از میدان امام حسین (ع) آغاز و در حرم حضرت عبدالعظیم ختم می شود.

 

وی در ادامه افزود: این یک رویداد مذهبی و آیینی بزرگ شهری است که اتفاقا شهرداری تهران در این زمان نه تنها نقش خدمت رسانی را دارد بلکه مسئولیت فرهنگی به مراتب بیشتری را نیز  دارد. مهمترین اثربخشی مدیریت شهری در این مهم فرهنگ سازی و الگوسازی عاشورای حسینی  و سبک زندگی سالار شهیدان است. نام گذاری بر این رویداد به غیر از رویداد عاشورایی و حسینی معنای دیگری نخواهد داشت. آیین 1400 ساله عاشورایی با نام اباعبدالله زنده است نه تعابیر عطر سیب و جاماندگان از اربعین.  

 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنانش از معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خواست تا همچون جلسات هماهنگی مراسم اربعین  در عراق جلسات هماهنگی مراسم اربعین در تهران با حضور همه مسئولان شهردای تهران برگزار شده و نتیجه آن به کمیسیون فرهنگی شورا  ارائه شود.

 

بر اساس این گزارش و در ادامه جلسه زهرا صدر اعظم نوری رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نیز با تاکید بر اینکه سیاست های شورا و شهرداری در این دوره در خصوص انتظارات از شهرداری تهران در مراسم اربعین متفاوت از دوره های قبل است و این موضوع کاملا مشهود و ملموس است گفت: انتظار داریم دوستان نیز رویکردها و سیاست های متفاوت را دنبال کنند.

 

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عطر سیب گفت: نمایشگاه امسال به مراتب در جایگاه بالاتری از دوره های قبل برگزار شد. باید بپذیریم که شهرداری تهران نباید نقش سیاست گذار در آیین های مذهبی داشته باشد چراکه این مراسم های ارزشی و معنوی به صورت خود جوش و مردمی صد ها سال است که با شور و شعف وصف ناشدنی در حال برگزاری است و شهرداری تهران و یا دستگاههای حاکمیتی فقط نقش تسهیل گری باید داشته باشند.

 

 

ما در حوزه خدمت رسانی شهری باید الگوسازی و فرهنگ سازی کنیم. در مسیرهای راهپیمایی باید نقاطی  که ناایمنی برای زائران ایجاد می کند را شناسایی و رفع کنیم در بحث سرویس های بهداشتی و تمیزی محیط آنها باید بسیار دقیق باشید.

 

مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اعلام آمادگی شهرداری تهران برای ارائه خدمات به زائرین از تهران به کربلا، نجف، کوفه و بالعکس گفت: جلسات مشترکی در وزارت کشور با سفیر ایران درعراق و سرکنسولگری های ایران در شهرهای نجف و کوفه و کربلا داشته ایم  و در عراق نیز با مسئولین ذیربط و ستاد بازسازی عتبات عالیات هماهنگی هایی صورت گرفته است . همچنین سعی شده است بیشترین هماهنگی با شهرداری های کلان شهرهای کشور که قرار است دراین مراسم خدمت رسانی داشته باشند صورت گیرد.

 

معاون خدمات شهری شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه شهرداری های مناطق 4، 5، 6 و 13 به عنوان معین معاونت در مرزهای مهران، چزابه و شلمچه مسئولیت خواهند داشت افزود: جمع آوری و انتقال پسماند در مرزها، شستشو و پاکسازی المانها و معابر، راه اندازی و نگهداشت سرویس های بهداشتی و حمام، استقرار اکیپ های آتش نشانی، انجام تبلیغات محیطی، ارائه خدمات حمل و نقل زائرین توسط شرکت اتوبوسرانی، رفع نواقص سایت های متعلق به شهرداری و استقرار خوردوهای ATM بانک شهر از جمله اقداماتی است که سازمانهای زیر مجموعه معاونت خدمات شهری در مرزها انجام داده و یا خواهند داد.

 

مجتبی یزدانی همچنین یادآور شد: طبق آسیب شناسی که از مراسم سال قبل انجام شده نظرات و اشکالات مشخص و تاکید بر رفع مشکلات و اجرای پیشنهادات شده است.

 

وی همچنین از ارسال لایحه برآورد بودجه مراسم اربعین سال 98 به شورا خبر داد.

 

معاون خدمات شهری شهرداری تهران در ادامه سخنانش به تشریح وظایف ابلاغی کمیته خدمات شهری توسط ستاد مرکزی اربعین که در وزارت کشور مستقر است اشاره داشت و افزود: برنامه ریزی برای حفظ محیط زیست در شهرها و پایانه های مرزی و مسیر منتهی به مرزها، همکاری و هماهنگی درامر نظافت شهرهای مرزی خروجی به سمت مرزهای مجاز سه گانه زمینی و در شهرهای زیارتی عراق( کربلا، نجف، کوفه و جاده مسیر نجف – کربلا) در تمام ابعاد پویژه تبدیل و انتقال رباله های شهری، بیمارستانی، صنعتی و .. و نیز توسعه سرویس های بهداشتی سیار در شهرهای مرزی به ویژه مرز مهران با هماهنگی کمیته زیر ساخت از جمله موضوعاتی است که ستاد مرکزی بر اجرای آنها تاکید داشته است.

یزدانی در پاسخ به سوال حق شناس در خصوص وضعیت بیمه کارکنانی که در این مراسم از سوی شهرداری اعزام می شوند نیز گفت: طبق ابلاغ وزیر کشور کلیه افرادی که در این حوزه فعالیت خواهند داشت بیمه خواهند شد. همچنین سازمان بیمه موظف است با همکاری سازمان اوقاف و حج و زیارت مسائل مربوط به بیمه زائران را دنبال کند.

 

در ادامه جلسه مسئولین سازمانهای زیر مجموعه معاونت خدمات شهری از جمله زیباسازی، بهشت زهرا، مدیریت پسماند، اتوبوسرانی و سازمان بسیج شهرداری تهران، سازمان بازرسی و شهرداران مناطق 5،  6 و 13 و نماینده بانک شهر به تشریح برنامه و وظایف صورت گرفته برای ارائه خدمات در این مراسم پرداختند.

 

همچنین در ادامه جلسه جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: در حوزه فرهنگی مراسم اربعین سیاست معاونت دنبال کردن سیاست های شورا است و در مورد مراسم اربعین در تهران نیز با توجه به رویداد آیینی و مذهبی که در کل شهر اتفاق خواهد افتاد بر اساس سیاست کلی شورای شهر تهران عمل خواهیم کرد.

 

در این خصوص جلسات هماهنگی با زیر مجموعه های مرتبط برگزار و گزارش آن به شورا ارائه خواهد شد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: