• يکشنبه ٢٧ مرداد ١٣٩٨-٠٨:٣٣
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٥١٣٣
محمد جواد حق شناس در نخستین سالگرد درگذشت استاد انتظامی بیان داشت؛

شهر با بزرگان فرهنگ خاطره دارد و نسل های بعد باید بدانند آنان چه کرده اند

رییس کمیسیون فرهنگی شورا گفت: در شورای پنجم تلاش کوچکی آغاز شده تا پیام مردم را در حوزه ادب و هنر پاس بدارند و نام بزرگان را در خیابان های این شهر بنشانند چرا که شهر با این ها خاطره دارد و نسل بعد باید بدانند که این بزرگان چه کار کرده اند.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران مراسم نخستین سالگرد استاد عزت الله انتظامی در خانه موزه سینما با حضور محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورا، پیروز حناچی شهردار تهران ، خانواده استاد انتظامی(مجید انتظامی)، مدیران  عامل خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی، جمعی از هنرمندان و بازیگران مطرح سینما و خیل مشتاقان و علاقه مندان به استاد انتظامی برگزار شد.
محمد جواد حق شناس در این مراسم که بعد از رونمایی از تندیس استاد انتظامی و نام گذاری خیابان سپند به نام وی و نیز افتتاح خانه موزه استاد انتظامی برگزار می شد  گفت:  هنرمندان مهمترین سرمایه های شهر ما هستند و من امروز خوشحالم که  لبخند رضایت بر لبان خانواده استاد نشست.
وی در ادامه فرازی از کتاب یک عمر با عزت را خواند "من برای شما همیشه همان عزتم بچه ای از سنگلج همانی که از 13 سالگی در تماشاخانه های لاله زار تشویق شده ام و با درد های شما گریسته ام و با شادی های شما لبخند زدم" .
رییس کمیسیون فرهنگی شورا در ادامه افزود: ما امروز برای گرامیداشت مردی گرد هم آمدیم که عمری را برای هنر، سینما و تئاتر این سرزمین وقت گذاشت و در بیش از 56 اثر سینمایی و 159 اثر تئاتری ماندگار شد و در عین حال هیچ وقت یادش نرفت که بچه سنگلج است و تعلقات خود به محله ی اش از ویژگی های بارز او بود.
حق شناس با بیان اینکه هنرمند شدن و محبوب شدن و در صدر ماندن ریازت می خواهد ادامه داد: وقتی استاد برای بازی در فیلم گاو روزها و شبهای خود را با یک گاو می گذراند در حالیکه هیچ یک از ما حاضر به این کار نیستیم ، دنیاها و انسان های متفاوت و صد ها نقش درآوردن، این ها کار هر کسی نیست، قطعا باید ریازت کشید. این است که بعد از یکسال مردم نشان دادند به هنر باور دارند و بدون هیچ تبلیغی می بینیم که  این سالن مملو از جمعیت است. خوشحالیم چراکه شهروندان ما قدردان هستند.
وی ادامه داد: البته ما شرمساریم که چرا قدر هنرمندان را آن زمان که هستند نگاه نداشتیم. با این حال در شورای پنجم تلاش کوچکی آغاز شده تا پیام شهروندان را در حوزه ادب و هنر پاس بدارند و  نام بزرگان را در خیابان های این شهر بنشانند چرا که شهر با این ها خاطره دارد و نسل بعد باید بدانند که این بزرگان چه کار کرده اند.
حق شناس گفت : ما نباید رابطه مان را با این عزیزان قطع کنیم همچنانکه در مراسم نام گذاری خیابان به نام استاد مشایخی و استاد شهنواز و دیگران موجی از پیام های خوشحالی و سپاس از طرف  خانه موسیقی و تئاتر و انجمن شاعران به ما  رسید و  ما را تشویق کرد که  این مسیر که قطعا مسیر درستی است را ادامه دهیم .
رییس کمیسیون فرهنگی شورا تاکید کرد: ما قصد داریم این رویه را ادامه دهیم و  برای دیگر بزرگان این شهر نیز هر ماه یک یا دو مراسم در حوزه تئاتر و موسیقی و شعر و ... برگزار کنیم.
سپس در ادامه این مراسم مجید انتظامی فرزند استاد انتظامی گفت: من چیز زیادی از پدرم ندارم بگویم چون تمام حرف ها را خود استاد با شیرینی خاص خود بیان کرده و تمام نقش هایش و کارهایش آنچنان ماندگار است که خود گویای همه چیز است.
ایرج راد بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما نیز گفت:  یک سال گذشت از مرگ کسی که آنچه انجام می داد هنرمندانه بود نه فقط در تئاتر و جلوی  دوربین بلکه در زندگی واقعی خود نیز هنرمندانه زندگی می کرد.
وی افزود: استاد همیشه برای رفتن به صحنه توکل می کرد چرا که صحنه را یک جایگاه هنرمندانه می دانست اما در حالیکه در یونسکو برای او  بزرگداشت گرفتند  ما هنوز آنطور که باید استاد را نشناختیم و این باید به نسل جوان منتقل شود.
راد با بیان اینکه باید هر روز نشانه های این بزرگان در جای جای شهر باشد پیشنهاد داد جشنواره فیلم فجر هر سال به نام یکی از بزرگان باشد و جشنواره هفته تئاتر هر سال در بزرگداشت یکی از بزرگان هنر باشد.
گفتنی است در این مراسم گوهر خیر اندیش، شهرام گیل آبادی مدیر عامل خانه تئاتر ،نوربخش مدیر عامل خانه سینما و منوچهر شهسواری مدیر عامل خانه سینما نیز در ستایش ویژگی های استاد سخن گفتند.
رونمایی از کتاب "یک عمر با عزت" نیز از جمله برنامه هایی بود که در خلال این مراسم انجام شد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: