• يکشنبه ٢٧ بهمن ١٣٩٨-٠٩:٣٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٧٢١٠
در جریان بررسی نام گذاری معابر مطرح شد؛

از نام گذاری ایستگاه اتوبوس به نام دهخدا تا تغییر نام خیابان به نام استاد اکبر رادی

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با برخی موارد صورتجلسه سی و هفتم کمیسیون نام گذاری موافقت کردند و تغییر نام ایستگاه اتوبوس پسیان را به کمیسیون تخصصی ارجاع دادند.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و هشتمین جلسه شورا سی و هفتمین صورتجلسه کمیسیون نام گذاری و تغییر نام اماکن و معابر عمومی شهر در دستور قرار گرفت.

در ابتدای بررسی موضوع اینکه شورایاری ها نیز در نام گذاری معابر نقش داشته باشند نقطه نظراتی از سوی اعضای شورا مطرح شد.

محمد جواد حق شناس نیز در پاسخ به این موضوع گفت: ما همواره به شورایاری ها توجه داشته ایم اما اینکه این داستان مدام تکرار می شود سوءتفاهم ایجاد می کند.

وی ادامه داد: اما اینکه شورا برای اولین بار آمده و نام مفاخر فرهنگی و ادبی را بر معابر این شهر نهاده سخنی نمی گویم. ما باید به این رویه افتخار کنیم.

حق شناس افزود: در مقایسه با شورای قبل اتفاق مهم رقم خورده و همین امر هم حساسیت ایجاد کرده که سبب شده  تذکرات مخفیانه و غیر مخفیانه بدهند حال باید رویه را تغییر دهیم.

در ادامه و در پیشنهادات کمیسیون نام گذاری تغییر نام ایستگاه اتوبوس پسیان به دهخدا، خیابان چوبینه در جماران به نام آیت الله توسلی ، خیابان مطهری در منطقه یک به نام استاد اقتداری، خیابان یگانه به نام استاد رادی و خیابان شیراز در منطقه 1 به نام قشم پیشنهاد شد.

حق شناس در توجیه این پیشنهادات گفت: استاد اقتداری بیش از چهل کتاب در خصوص خلیج فارس نوشتند و شایسته این نام گذاری بودند، آیت الله توسلی نیز جایگاه رفیع در تاریخ انقلاب دارند و تغییر نام ایستگاه اتوبوس دهخدا نیز به درخواست موسسه دهخدا بوده است.

وی در ادامه تشریح دلایل تغییر نام های پیشنهادی اظهار داشت: در خصوص تغییر نام خیابان شیراز در منطقه یک نیز رویکرد شورا این بوده است تا از نام های شهرستان ها و اماکن مختلف جغرافیای ایران نمایندگی داشته باشیم. ضمن آنکه نام  شیراز در تهران تکرار دارد ولی عنوان قشم با توجه به جایگاه این جزیره در تاریخ ایران نداشته ایم.

در ادامه زهرا نژاد بهرام گفت: در خصوص این نام گذاری باید گفت  آیا از اهالی محل نظر سنجی یا نیاز سنجی شده است؟

وی ادامه داد: کسانی که عمری ایستگاه را پسیان به این نام می گویند آیا با تغییر نام آن موافقت کرده اند؟ این در حالی است که  در متن مصوبه آیین نامه کمیسیون نامه گذاری تاکید شده نظرات مردم اخذ شود.

عضو هیات رییسه شورا افزود: شما ببینید در خصوص میدان شاپور که یک میدان محله ای بود کسی از مردم محل امیریه سوال کرد که این میدان نیاز به تغییر نام دارد این ها نکاتی است که باید توجه شود.  لذا اگر اهالی محل با این تغییر نام موافقند من هم نظرم موافق است. موسسه دهخدا  یک طرف قضیه است که درخواست کرده آیا طرف دیگر قضیه که مردم هستند هم موافقت کرده اند؟

حجت نظری نیز گفت: قانون صراحتا این وظیفه(نام گذاری) را برعهده شورا گذاشته و اینکه ایا این امکان وجود دارد باید به نظر سنجی محله ای رجوع کنیم. ما عملا نمی توانیم، این در حالی است که در  تمام شهر های ایران  این موضوع یکپارچه است و  در آن موارد هم همین حساسیت را داشته باشند.

نظری گفت: آیا در بحث عوارض هم نظر سنجی مردمی نیاز هست؟

سید ابراهیم امینی که در این لحاظات ریاست شورا را بر عهده داشت گفت: ما می خواهیم تغییر نام ها به گونه ای باشد که مردم محله بپذیرند ضمن آنکه در آیین نامه نام گذاری هم  نظر سنجی محلات پیش بینی شده است. ولی در بحث عوارض این امر پیش بینی نشده است.

در ادامه برخی موارد پیشنهادی کمیسیون نام گذاری رای گیری شد و تنها تغییر نام ایستگاه اتوبوس پسیان به دهخدا برای بررسی مجدد به کمیسیون بازگشت داده شد.

14-198

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: