• شنبه ٢ آذر ١٣٩٨-١١:٣٨
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٦٦٣٧
حسن خلیل آبادی در جمع برخی سفرای کشورهای اسلامی بیان داشت:

تمام تلاش ما این بوده تهران مقصد گردشگری شود نه معبر گردشگری/ گردشگری می تواند عامل وحدت، شناخت بین المللی و تحقق صلح جهانی باشد/ تهران رتبه 10 استعداد های گردشگری را دارد اما درآمدش بسیار پایین است/ عکس

رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه با وجود ظرفیت های فراوان، حوزه گردشگری در تهران مغفول مانده و تمرکز بر درآمد های غیر پایدار نظیر فروش تراکم و درآمد های فصلی باعث شده به درآمد ها و مسایلی که در حوزه گردشگری وجود دارد توجه نشود.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران جلسه کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورا  با موضوع "چگونگی ارتقا توسعه گردشگری شهر تهران با تکیه بر ظرفیت های سازمان کشورهای اسلامی" و با حضور  محسن هاشمی رییس شورا، محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورا، حسن خلیل آبادی رییس کمیته میراث فرهنگی شورا، شهربانو امانی عضو شورا، حجت الاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،  کریمی رییس  مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی و نیز  تعدادی از سفرای کشور هایی نظیر صربستان، موریتانی و نمایندگان فرهنگی کشور های بنگلادش و عمان در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

 

حسن خلیل‌آبادی در ابتدای این همایش گردشگری را سومین صنعت اقتصاد پر رونق دنیا و مبتنی بر اشتغال و رشد جوامع بشر خواند و گفت: یکی از نیازهای ما در دوره فعلی با توجه به تحریم‌ها و مشکلاتی که دیگر کشورها برایمان به وجود آورده‌اند، توسعه و ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه گردشگری است.

 

وی افزود: گردشگری از منظر فرهنگی رشد جوامع گردشگرپذیر، توسعه فرهنگی، شناخت فرهنگ‌ها، تبادل و غنای فرهنگی را رقم می‌زند و از نگاه سیاسی گفتگوی تمدن‌ها و رفع دشمنی‌ها و جنگ‌های خانمانسوز را به دنبال دارد؛ لذا گردشگری می‌تواند عامل صلح و وحدت جهانی باشد.

 

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر با تاکید بر این که تهران با مقصد گردشگری شدن فاصله بسیاری دارد، عنوان کرد: تهران همچنان به عنوان یک معبر ایفای نقش می کند و همه تلاش ما در این دوره در راستای تحقق شعار《تبدیل تهران از معبر گردشگری به مقصد گردشگری》صورت می‌گیرد‌.

 

خلیل‌آبادی با اشاره به اینکه درآمدهای پایدار مثل فروش تراکم، جایگزین صنعت پردرآمد گردشگری شده است، عنوان کرد: حوزه گردشگری در تهران مغفول مانده و تمرکز بر درآمدهای غیر پایدار و درآمدهای فصلی و موسمی باعث شده به این حوزه پر اهمیت توجهی نشود؛ این در حالی است که کشورهای همسایه دو برابر کشور ایران و به ازای نفت ما از صنعت توریسم و گردشگری درآمد کسب می‌کنند.

 

وی افزود: مدیریت شهری تهران در زمینه توسعه گردشگری و بهبود وضعیت این صنعت در برنامه سوم شهرداری تهران تکالیفی را برای توسعه گردشگری اختصاص داده که در ماده ۷۲ اختصاصاً به توسعه گردشگری اشاره دارد، امیدواریم در سال آتی با ایجاد سازمان گردشگری، تمامی فعالیت‌های گردشگری در این سازمان متمرکز شود و تحولاتی را در حوزه گردشگری شاهد باشیم.

 

در ادامه این جلسه کریمی رییس  مرکز توسعه گردشگری سلامت کشور های اسلامی گفت: ما می توانیم در زمینه توسعه گردشگری سلامت و با حمایت از استارت آپ ها در این زمینه درآمد های سرشاری برای شهر تهران ایجاد کنیم.

 

وی افزود: هدف از  ایجاد مرکز توسعه گردشگری سلامت کشور های اسلامی شبکه سازی اقتصادی و معرفی ظرفیت های بخش های سلامت خدمات گردشگری سلامت در کشور های اسلامی و ایجاد هم افزایی توانمندی های فعالان بوده است.

 

رییس  مرکز توسعه گردشگری سلامت کشور های اسلامی افزود: حوزه گردشگری سلامت ظرفیت های بسیار بالایی دارد و همانطور که می دانید بودجه آینده ما بدون نفت بسته خواهد شد لذا می توانیم با حمایت از استارت آپ ها و کسب و کارهای نو در این زمینه منابع درآمدی پایدار برای شهر ها ایجاد کنیم.

 

کریمی گفت: ما این آمادگی را داریم تا تهران را به عنوان هاب در کشور های اسلامی در زمینه گردشگری سلامت معرفی کنیم. 

 

رییس  مرکز توسعه گردشگری سلامت کشور های اسلامی گفت: ایران 1800 نقطه گردشگری دارد و اگر بتوانیم استارت اپ های حوزه گردشگری را راه اندازی کنیم و مراکزی را به این امر اختصاص دهیم هم ایجاد اشتغال کرده ایم  و هم کسب و کار شهری را رونق داده ایم.

 

وی افزود: در حال حاضر 4800 آژانس مسافرتی در ایران فعال هستند که طبق پیش بینی ها تا سال 1400 تعداد این آژانس ها به 1500 عدد خواهد رسید چرا که نگاه آنها فقط فروش تور بوده است و نگاه گردشگری در راستای ورود توریست نداشته اند لذا باید نگاه استراتژیک باید به سمت حمایت از کسب و کار های نو و استارت  آپ ها در معرفی ظرفیت های گردشگری سوق پیدا کند.

 

در ادامه جلسه همچنین حجت الاسلام میثم امرودی رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز گفت:  تهران جلوه های بسیاری در مقایسه با دنیا در حوزه گردشگری دارد اما در معرفی این ظرفیت ها ما با مشکل مواجه بوده ایم که شاید مشکل مهم نبود یک نرم افزار جامع بوده است.

 

وی ادامه داد: ما 58 پایتخت کشور اسلامی و 79 کلان شهر اسلامی داریم و هر کدام توریست خاص خود را دارد و  با 36 کشور دنیا پیمان خواهر خواندگی داریم که می توانیم برگزاری هفته فرهنگی این کشور ها در تهران و یا موضوع بالعکس را مد نظر قرار دهیم.

 

امرودی افزود: در برنامه های ارائه شده برای رونق گردشگری و همکاری با کشور های مذکور می توانیم مکانی برای برگزاری روز ملی این کشور ها با رعایت قوانین جمهوری اسلامی در نظر بگیریم، ایجاد پاتوق های فرهنگی و نیز ایجاد ساختار های انجمن های دوستی نیز از جمله برنامه های ما خواهد بود.

 

امرودی ادامه داد: از جمله ظرفیت های گردشگری تهران گردشگری زیارتی است که با توجه به استقابل مردم کشور های همسایه به ویژه کشور های مسلمان شیعه مسیر های گردشگری زیارتی در تهران باید ایجاد شود. یکی از این مسیر ها مسیر زیارتی حضرت امام از جماران تا مرقد مطهر است. موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز در ابتدای این مسیر قرار دارد.

 

وی افزود: تهران همچنین بیش از هزار نقطه گردشگری تاریخی دارد که این ظرفیت ها نیز باید معرفی و بالفعل شوند. گردشگری فراغت و ظرفیت هایی نظیر پل طبیعت و دریاچه خلیج فارس نیز از جمله ظرفیت های مهم شهر تهران می باشند. به عنوان نمونه  در بهار تهران می توان در شمشک اسکی کرد و در همان زمان در بیابان های اطراف بهشت زهرا نخل ها را دید.

 

 امرودی نیز با اشاره به حوزه گردشگری سلامت گفت: خوشبختانه از برکات دفاع مقدس برای ما ارتقا توانایی ها در حوزه درمانی بوده است و در کنار آن افزایش دانش درمانی به ویژه در حوزه تاب آوری این پیام را می رساند که ما می توانیم در گردشگری سلامت حرف های بسیاری برای گفتن داشته باشیم. لذا توریست های کشور های عربی در صورت معرفی این ظرفیت ها ایران و تهران را به عنوان یک مقصد گردشگری سلامت انتخاب خواهند کرد.

 

وی ادامه داد: گردشگری ادیان نیز از جمله ظرفیت های تهران است که می تواند مورد توجه قرار گیرد، خیابانی نظیر 30 تیر با وجود کنیسه ها و کلیسا های فراوان از جمله این ظرفیت ها است.

 

در ادامه این جلسه سفرا و نمایندگان کشورها نیز نکاتی را در خصوص ضرورت شناسایی ظرفیت های گردشگری تهران گفتند.

 

دراگان تودوروویچ سفیر جمهوری صربستان گفت: پتانسیل تهران در زمینه توریست در خاورمیانه و آسیا بسیار بالقوه است و لذا ما این آمادگی را داریم تا در حوزه گردشگری سطح روابط خود با ایران را ارتقا دهیم.

 

وی با اشاره به این موضوع که تبادل فرهنگی مهمترین مقوله در آینده کشور ها است  ادامه داد: بلگراد و تهران می توانند در زمینه تبادل فرهنگی و گردشگر گام های خوبی بردارند و لذا هدف ما بهبود رابطه دو کشور در این زمینه خواهد بود.

 

در ادامه صبور رایزن بازرگانی بنگلادش نیز گفت: ما پتانسیل های بسیاری در حوزه گردشگری در تهران داریم که این شهر را می تواند به یک مقصد گردشگری به ویزه برای مردم بنگلادش تبدیل کند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر هند و تایلند از جمله مقصد های گردشگری مردم بنگلادش هستند که بخشی از این امر به حوزه گردشگری سلامت مربوط است و لذا ما می توانیم همین ظرفیت ها را در تهران داشته باشیم.

 

رایزن بازرگانی بنگلادش افزود:  اگر پرواز مستقیم از بنگلادش به تهران ایجاد شود و نیز مراکز درمانی افزایش پیدا کند به یقین بسیاری از گردشگران بنگلادشی تهران را به عنوان یک مقصد گردشگری انتخاب خواهند کرد.

 

وی در پایان خاطر نشان ساخت: همانطور که آیت الله هاشمی رفسنجانی در گذشته دیداری از بنگلادش داشته اند امیدواریم روابط دو کشور ایران و بنگلادش مستحکم تر از قبل شود و روابط بین المللی و اقتصادی خوبی داشته باشیم.

 

راشد بن حمد الغیلانی رایزن سفارت عمان نیز گفت: با توجه به تفاهم نامه های امضا شده بین ایران و عمان فرصت های سرمایه گذاری خوبی ایجاد شده و ما امیدواریم جدای از روابط سیاسی دو کشور روابط تجاری  اقتصادی نیز مورد توجه و اهمیت قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: با حضور وزیر گردشگری ایران در عمان امیدواریم رفت و آمد های مسافران بین ایران و عمان بیش از گذشته شود.

لینک تصاویر: http://shora.tehran.ir/default.aspx?tabid=1114&ArticleId=19071

print

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: