• يکشنبه ٣ آذر ١٣٩٨-١٣:٢٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ١٦٥٥١
در صحن شورا صورت گرفت: 8-178

قله توچال در مسیر ثبت ملی

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با اکثریت آراء یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به پیگیری ثبت ملی میراث طبیعی توچال تهران را به تصویب رساندند.

 

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه شورا بررسی یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به پیگیری ثبت ملی میراث طبیعی توچال تهران در دستور قرار گرفت.

احمد مسجد جامعی در دفاع از یک فوریت طرح با تاکید بر اینکه توچال به عنوان میراث طبیعی ثبت شود مورد حمایت وزارت خانه میراث فرهنگی هم خواهد بود افزود: ما در توچال  چندین پناهگاه از جمله کلک چال داریم که همه در حوزه شهرداری منطقه 1 است. علاوه بر این ما  جایی داریم به اسم شهرداری کوهستان که مسئولیت  نظافت و رعایت  قوانین شهری در کوهستان را عهده دار است. ضمن اینکه در طرح جامع و تفصیلی، توچال جز حریم تهران تلقی شده است.

مسجد جامعی همچنین با اشاره به گونه های گیاهی در توچال که بیش از 1600 گونه است بر حفظ این منطقه به دلیل تنوع زیستی و محیط طبیعی نیز تاکید دوباره کرد.

عضو شورا در ادامه افزود: با اینکه در سخنان افراد همواره ذکر می شود که یکی از ویژگی های تهران قرار گرفتن در دامنه توچال است اما متاسفانه  در داشتن برنامه و نگهداری آن چندان تلاش نشده است.

وی با اشاره به بازدید اخیر خود از توچال در هفته تهران گفت: متاسفانه در دامنه کوه توچال تبلیغاتی که مناسب فضای شهری بود نه فضای کوه را مشاهده کردیم، فضای آشفته برای کوهنوردان چه از منظر حمل و نقل و چه سرویس های بهداشتی ، ساخت و ساز های بلا تکلیف و از همه بدتر ماشین آلات سنگین ساختمان سازی موارد قابل مشاهده ای بود که نشان از اهمیت ثبت این میراث طبیعی دارد.

وی ادامه داد: وقتی میراثی اینچنینی ثبت شود تصرف در آن باید در محدوده قواعد قانونی صورت گیرد این قواعد به حفظ این میراث کمک می کند و لذا با توجه به اتفاقاتی که مشاهده کردیم و نیز در معرض خطر بودن گونه های گیاهی این ارتفاعات و نیز نگرانی از بابت کوه خواری باید هر چه سریعتر در خصوص ثبت ملی میراث طبیعی توچال اقدام شود.

مسجد جامعی گفت: این در حالی است که هر روز عده ی زیادی از شهروندان به ویژه در فصل سرما از این فضا و طبیعت  بی نظیر استفاده می کنند لذا بهبود شرایط توچال در راستای نگهداری از میراثی برای ایندگان ضروری است.

در ادامه محمد سالاری گفت: بهتر است این اقدام برای کل ارتفاعات شمال تهران باشد. ابهامی که در این طرح وجود دارد این است که موقعیت جغرافیایی ارتفاعات را مشخص نکرده اند.

حجت نظری نیز خاطر نشان ساخت: با توجه به ابهامی که مطرح شد عملا در ضرورت فوریت باید وارد محتوا شویم چرا که نوار شمالی بخش کوهپایه ای شهر تهران یکی از سرمایه های تهران است که به جهات مختلف در حال از بین رفتن است.

وی افزود: اگر هر روز به این میراث طبیعی دیرتر توجه شود سرمایه عظیمی که برای آیندگان است زودتر از بین می رود.

در نهایت یک فوریت این طرح به رای گذاشته و با اکثریت آراء به تصویب رسید.

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: